Αυξημένες κατά 4% θα είναι οι τιμές στα ελληνικά προγράμματα του Thomas Cook στη Γερμανία το 2019, σύμφωνα με δηλώσεις στελεχών του Ομίλου στη Γερμανία, κατά την παρουσίαση του προγάμματος για το επόμενο καλοκαίρι. Οι νέοι ελληνικοί προορισμοί θα είναι η Θάσος, η Σκιάθος και η Σκόπελος.

Για τη Μαγιόρκα και τα Κανάρια Νησιά η αύξηση των τιμών είναι 1% και για την Τουρκία, Αίγυπτο και Τυνησία 3%. Ο τουρ οπερέιτορ αυξάνει κατά 30% τις πτήσεις του για Τουρκία, προσθέτοντας 16 νέα ξενοδοχεία, ενώ διεύρυνε και το πρόγραμμα της Τυνησίας.

Η επικεφαλής του Thomas Cook στη Γερμανία Stefanie Berk, περιέγραψε το 2018 ως έτος έτος με σκαμπανεβάσματα. Οι κρατήσεις, είπε, ξεκίνησαν με έντονους ρυθμούς, αλλά λόγω των συνθηκών ζέστης την Άνοιξη και το Καλοαίρι υπήρξαν διακυμάνσεις. Το χάος στις πτήσεις τη θερινή σεζόν, με πολλές καθυστερήσεις και ακυρώσεις, είχε αρνητικό αντίκτυπο. Έτσι, τελικά η αύξηση των πωλήσεων ήταν σχεδόν μηδενική, ωστόσο, τα έσοδα αυξήθηκαν ελαφρά λόγω των υψηλότερων τιμών πώλησης.

Για το 2019, ο τουρ οπερέιτορ δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες του, που έχουν καθυστέρηση στις πτήσεις του, να μπορούν να κάνουν κράτηση εκ των προτέρων με checkout και να χρησιμοποιούν το δωμάτιό τους μέχρι τις 20:00 την ημέρα αναχώρησης σε 52 ξενοδοχεία στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Τουρκία. Η επιβάρυνση γι αυτό ξεκινάει από € 14 ανά άτομο και συναρτάται από την εποχή και το δωμάτιο.

Οι πελάτες, επίσης, μπορούν να πραγματοποιήσουν κρατήσεις σε δαφορετικές τιμές για θεραπείες ευεξίας σε διάφορα ξενοδοχεία Sunprime και Sunwing Hotels, καθώς και για έξτρα υπηρεσίες (καφετιέρα στο δωμάτιο η ανάγκες για καροτσάκι).

Ο Thomas Cook θα προσθέσει 20 ακόμα ξενοδοχεία με το δικό του σήμα το επόμενο καλοκαίρι. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται δύο Clubs Cook και το πρώτο Casa Cook για οικογένειες στα Χανιά της Κρήτης.

πηγή