Η επίσκεψη κάθε φορά σε ένα σπήλαιο, εκτός από την τουριστική απόλαυση, είναι μία εμπειρία ξεχωριστή. Η σιωπή και το σκοτάδι που επικρατεί, δημιουργούν ένα μείγμα φόβου και εξερεύνησης για το μυστήριο που κρύβει, με αποτέλεσμα το κάθε ένα σπήλαιο να έχει την δική μαγεία που θες να την ανακαλύψεις.
Ένα σπήλαιο το οποίο δέχεται πλήθος κόσμου κάθε χρόνο, είναι το Σπήλαιο της Αντιπάρου.

Η ανακάλυψη του εσωτερικού του έγινε το Δεκέμβριο του 1673, από τον Μαρκήσιο Ντε Νουαντέλ, πρεσβευτη της Γαλλίας τότε στη Κωνσταντινούπολη και λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού. Παρόλο αυτά το σπήλαιο χρονολογείται πιθανότατα κατά τη Τριτογενή Περίοδο.

Σε αspilπόσταση 8 χιλιομέτρων από τη χώρα της Αντιπάρου, στο λόφο του Αϊ Γιάννη, δεσπόζει επιβλητικά ο εντυπωσιακός σταλαγμίτης, ύψους 8 μέτρων που «φρουρεί» την είσοδο του σπηλαίου, όπου υπάρχει και το εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη.Η πρόσβαση πλέον είναι πολύ εύκολη, λόγω του ασφαλτοστρωμένου δρόμου προς στο σπήλαιο και της τακτικής συγκοινωνίας από και προς τη χώρα.

Μετά την εντυπωσιακή είσοδο, ακολουθεί η κατάβαση μέσα στο σπήλαιο μήκους περίπου 100 μέτρων.

Παραμυθένιο σκηνικό από σταλαγμίτες και σταλακτίτες όλων των μεγεθών και των σχημάτων σε συνδυασμό με το υγρό και ψυχρό κλίμα που επικρατεί και με το φωτισμό του σπηλαίου, σας μαγεύει σε κάθε βήμα σας. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η φωτογράφιση εντός του Σπηλαίου επιτρέπετspillαι,

αλλά χωρίς την δυνατότητα φλας.

Ένα εντυπωσιακό πανόραμα της νοτιοδυτικής Πάρου, με θέα την Ηράκλεια , την Ίο, τη Σίκινο και τη Φολέγανδρο, που διαγράφονται στον ορίζοντα, πάνω στο απέραντο γαλάζιο, σας περιμένει τελειώνοντας την ξενάγηση από το Σπήλαιο της Αντιπάρου.

cave_antiparos