Κοιτάζω τις φωτογραφίες, βλέπω τα παιδιά τα παιδιά που είχαν κατακλείσει το Παναθηναϊκό Στάδιο και σκέφτομαι ότι αυτά τα παιδιά σήμερα είναι 50αρηδες και 60αρηδες. Το Rock in Athens ήταν ένα νεανικό φεστιβάλ που έγινε στα πλαίσια του εορτασμού της Αθήνας, ως πρώτης Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Εγώ εκείνη την εποχή, εκτός του είχα φιλικές σχέσεις με το γραφείο της Μελίνας Μερκούρη, ήμουν και στην EMI, που ως εταιρία είχαμε τους νέους και πολλά υποσχόμενους Talk Talk στο φεστιβάλ, και έτσι βρισκόμουν συνέχεια τόσο στο Hilton όπου έμεναν τα συγκροτήματα, όσο και back stage τις ημέρες του Live.

Αυτά που θυμάμαι από τότε είναι πολλά, αλλά δεν θα ξεχάσω που βρισκόμουν στην πισίνα του Hilton με τους Talk Talk και ήρθαν οι Clash να κάνουν τις βουτιές τους. Σηκώθηκα κανονικά και πήγα για να πάρω αυτόγραφο, απ’  όλους- και όταν έφτασε η σειρά του ντράμερ (Pete Howard), αντί για υπογραφή μου έκανε το σκίτσο μιας ντραμς!

 

Φυσικά και είχαμε επεισόδια εντός και εκτός του Σταδίου. Εκτός, γιατί κάποιοι (οι γνωστοί τσαμπατζήδες), ήθελαν να μπουν χωρίς εισιτήριο, και εντός γιατί κάποιοι Έλληνάρες- άντρακλες είχαν αντίρρηση με την εμφάνιση του Boy George. Του πετούσαν ότι είχαν στα χέρια τους, φωνάζοντας «μωρή αδερφή» και άλλα τέτοια προχωρημένα. Ο Boy George τους αντιμετώπισε με χιούμορ και δεν εγκατέλειψε την σκηνή. Εκείνη την εποχή ο Boy George και οι Culture Club ήταν τα μεγαλύτερα ονόματα του φεστιβάλ….

 

Η συνέχεια εδώ στο καθημερινό μας μαγκαζίνο nikosonline.gr