Πανελλήνια διάκριση πέτυχε ο Βολιώτης δάσκαλος ειδικής αγωγής κ. Δημήτρης Αίσωπος σε διαγωνισμό που διοργανώνει η εταιρεία Microsoft σχετικά με τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την τεχνολογία και την ανάπτυξη ενός δικού της λογισμικού.

Ο διαγωνισμός έχει δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και από τις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης από πολλές χώρες. Ο κάθε εκπαιδευτικός επέλεγε μια κατηγορία και έκανε την εργασία του.

Ο Δημήτρης Αίσωπος επέλεξε την κατηγορία της ψηφιακής διήγησης και εκπόνησε την εργασία άμεσα χρησιμοποιώντας διάφορα ψηφιακά εργαλεία. Άλλωστε ο ίδιος έχει και στο παρελθόν αποδείξει τις ικανότητές του στην ανάπτυξη εκπαιδευτικών ψηφιακών εργαλείων.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από την εταιρεία πριν μερικές ημέρες και ο Δημήτρης Αίσωπος έλαβε το εθνικό βραβείο. Παράλληλα επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που αφορά τόσο στη γενική, όσο και την ειδική αγωγή.

Ο Βολιώτης εκπαιδευτικός θα συναγωνιστεί με εκπροσώπους των υπολοίπων χωρών. Οι 18 καλύτερες εργασίες θα αναμετρηθούν μεταξύ τους για την απόκτηση των τριών πρώτων βραβείων. Μάλιστα οι 18 καλύτεροι εκπαιδευτικοί θα συναντηθούν στην Ουγγαρία στις 8-10 Μαρτίου.

Και ο Βολιώτης εκπαιδευτικός έχει αποδείξει πως μπορεί να καταφέρει πολλά. Ο ίδιος διδάσκει στο 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Βόλου.

πηγή