Η τεχνολογία την σημερινή εποχή τρέχει με γοργούς ρυθμούς και μαζί με αυτήν τρέχουμε και εμείς για να τα προλάβουμε όλα, να τα δούμε όλα και να τα σχολιάσουμε όλα!

Βέβαια αυτό δεν είναι κακό, αντιθέτως είναι πολύ καλό γιατί υπάρχει άμεση ενημέρωση με όλα τα θετικά που την συνοδεύουν, το κακό και μάλιστα μέγιστο κακό είναι ότι στη προσπάθεια να ασχοληθούμε με όλους και με όλα ξεχνάμε την ορθογραφία, ξεχνάμε τους τόνους, ξεχνάμε τα βασικά της γραμματικής και αρχίζουμε να γράφουμε με ένα τελείως λάθος τρόπο, τα λεγόμενα ”greekglish” που προσπαθούμε να αντικαταστήσουμε την τόσο πλούσια και όμορφη γλώσσα μας!

Τελικά ευθυνόμαστε όλοι εμείς ή μάλλον όσοι γράφουμε με greekglish ή μήπως η ευθύνη είναι και στους κατέχοντες εξουσία που μπορούν να αλλάζουν με τόσο ευκολία μια γλώσσα με τόσο μεγάλη ιστορία.

Για να γίνουμε πιο σαφής και να καταλάβετε με παράδειγμα δείτε πόσες λέξεις έχουν αλλάξει έχουν γίνει πιο εύκολες και πλησιάζουν τη λογική των greekglish..

περηφάνεια έγινε περηφάνια

κτήριο έγινε κτίριο

βρωμιά έγινε βρομιά

παληκάρι έγινε παλικάρι

μπύρα έγινε μπίρα

ζήλεια έγινε ζήλια

χρεωκοπία έγινε χρεοκοπία

καθώς επίσης και πολλές άλλες λέξεις!

Όπως βλέπετε υπάρχει η τάση να γίνουν όλα γιώτα και όμικρον και να απλοποιηθεί η ελληνική γλώσσα που στο βωμό της παγκοσμιοποίησης τους νοιάζει μόνο να ξεχάσουμε γλώσσες ιστορίες ήθη και έθιμα ενός έθνους που είναι η ίδια η ιστορία του κόσμου σε πολλούς τομείς. 

Ποιος είναι ο ρόλος του κάθε Έλληνα και κάθε ανθρώπου ανά την υφήλιο που αγαπά την Ελλάδα?

Γιατί πρέπει εμείς να υιοθετούμε τους άλλους λαούς και όχι αυτοί εμάς?

Γιατί κάθε ξενόφερτο να είναι in και τα δικά μας να είναι ξεπερασμένα?

Γιατί να μην μας ενοχλεί όταν καποιος γράφει greeklish

Πολλά γιατί θα μπορούσαμε να γράψουμε, αλλά το θέμα είναι η απάντηση σε αυτά! Η απάντηση είναι απλή, αρκεί να σεβαστούμε την Ελλάδα μας και την ιστορία της, τότε θα βρούμε εύκολα τι πρέπει να κάνουμε!

Δεν χρειάζεται να γράφουμε greekglish, μπορούμε να δείξουμε στους άλλους λαούς και  στις νέες γενιές ότι η ελληνική γλώσσα είναι η καλύτερη του κόσμου!!!