Οι νεόπλουτοι, είναι άνθρωποι χωρίς παιδεία, χωρίς κουλτούρα και φυσικά χωρίς αισθητική. Οι νεόπλουτοι θεωρούν chic το Dubai, τις ξαπλώστρες στην Μύκονο και τα σινιέ προϊόντα εισαγωγής.

Δεν μας ενδιαφέρει η τουρκομπαροκ αισθητική τους, ούτε τα 120 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τους. Η Ελλάδα έχει την δική της αισθητική κομψότητα. Η Ελλάδα είναι φτιαγμένη από απλά πράγματα. Η Ελλάδα έχει δικό της φως, δικούς της ποιητές, δική της μοναδική αισθητική.

Κάποια στιγμή, την περίοδο που μας ξεβλάχεψε ο Κωστόπουλος αν θυμάστε, η Ελλάδα γέμισε Grecotel. Πολυτελή ξενοδοχεία 5 αστέρων (παρακαλώ) παντού. Μύρισε η Ελλάδα Grecoτιλα. Καρέκλες τύπου ψάθινες, υφάσματα τύπου βελούδο, πατώματα τύπου μάρμαρο, επενδύσεις τύπου ξύλινες, όλα… «τύπου». Τίποτα αυθεντικό. Τίποτα Ελληνικό.

Δεν έχει ο αγέρας του καλοκαιριού κανένα μυστικό για μας που

περπατάμε ξυπόλυτοι στα χόρτα και μιλάμε στα τζιτζίκια τη γλώσσα

του ήλιου.  ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ (Όνειρο καλοκαιριάτικου μεσημεριού)

Η καθαριότητα, οι λιτές γραμμές, η minimal αισθητική, η απλότητα και το χρώμα των λουλουδιών είναι αυτό που οι ξένοι ονομάζουν Greek chic/ Ελληνική κομψότητα.

Όταν οι μεγάλοι οίκοι, οι μεγάλοι φωτογράφοι και καλλιτέχνες έρχονται στην Ελλάδα τι αναζητούν; Ένα ασβεστωμένο τοίχο, ένα κομμάτι γαλάζιο ουρανό, μια ελιά, μια βοκαμβίλια, ένα ωραίο αγόρι, ένα ωραίο κορίτσι….

H συνέχεια εδώ στο ενδιαφέρον άρθρο του καθημερινού μας μαγκαζίνο nikosonline.gr