Τη Φολέγανδρο ως προορισμό που μπορεί να αντικαταστήσει τη Σαντορίνη, προβάλλει το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό

περιοδικό στον κόσμο, Conde Nast Traveller, σε πρόσφατο άρθρο του.

Την ώρα που δημοφιλείς προορισμοί όπως η Βαρκελώνη, η Σαντορίνη και το Μπουτάν τείνουν να περιορίζουν τον αριθμό των επισκεπτών που υποδέχονται, προτείνονται εναλλακτικοί προορισμοί, εξίσου εξαιρετικοί, όπου, μεταξύ άλλων, οι τιμές είναι και πιο προσιτές καθώς είναι πιο πιθανό οτι οι επισκέπτες τους δεν θα επιβαρυνθούν από τουριστικό φόρο.

CNT: Η Φολέγανδρος είναι η νέα Σαντορίνη

Αυτό υποστηρίζει το δημοσίευμα του περιοδικού, με τίτλο «7 δημοφιλείς ταξιδιωτικοί προορισμοί (και με ποιούς να τους αντικαταστήσετε)» προτείνοντας εναλλακτικές για 7 συνολικά δημοφιλείς προορισμούς.

Για τη Σαντορίνη, αναφέρει τα εξής: Η Σαντορίνη, με το ανοικτό μπλε και λευκό του παραδείσου της, αποτελεί εδώ και πολλά χρόνια το νησί της Ελλάδας με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση. Ωστόσο, το πλήθος των τουριστών έχει επίδραση στις όμορφες παραλίες της, και έτσι οι αρχές ανακοινωσαν το 2016 τα σχέδιά τους για περιορισμό στους τουρίστες κρουαζιέρας στο νησί, με πλαφόν στους 8.000 ημερησίως. Το θετικο είναι οτι δεν υπάρχει (ακόμη) περιορισμός για τους τουρίστες που επισκέπτονται το νησί αεροπορικώς.

1