Έχετε χορτάσει και με το παραπάνω τα αυτοκίνητα στην καθημερινότητά σας; Θέλετε να αποδράσετε από αυτήν την άσχημη εικόνα των αυτοκινήτων που στοιβάζονται στους δρόμους των μεγαλουπόλεων και όχι μόνο;

Αν είστε από αυτούς που στις διακοπές τους δεν θέλουν να εισπνέουν ίχνος από καυσαέριο ή να βλέπουν αυτοκίνητα τότε αυτό το άρθρο είναι για εσάς.

Σας παρουσιάζουμε 4 μέρη στην Ελλάδα που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα και ο μόνος τρόπος που κινήστε είναι είτε με τα αγαπημένα γαϊδουράκια ή με τα αγαπημένα ποδαράκια σας.

Ας τα δούμε αναλυτικά παρακάτω :

Ύδρα 

Σχετική εικόνα

Ένα γραφικό νησί του Αργοσαρωνικού. Όσοι δεν το έχετε ακόμα επισκεφθεί, να το βάλετε στα άμεσα σχέδια των διακοπών σας. Με το που κατεβαίνετε στο λιμάνι της Ύδρας θα αντικρύσετε τις άμαξες με τα γαϊδουράκια να περιμένουν να σας περιπλανήσουν στα πλακόστρωτα σοκάκια της Ύδρας.

Σχετική εικόνα

Ένα νησί με όμορφες παραλίες στις οποίες μπορείτε να φτάσετε με καϊκάκια ή θαλάσσια ταξί ή αν έχετε αντέχετε πεζοπορία τότε υπάρχουν μονοπάτια που καταλήγουν στις παραλίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για υδρα παραλιες

Δείτε τις παραλίες της Ύδρας ΕΔΩ

Σπέτσες

Αποτέλεσμα εικόνας για σπετσες παλιο λιμανι

Η Σπέτσες το κοσμοπολίτικο νησί του Αργοσαρωνικού, που η ιστορία δένει τέλεια με τη φύση και την παράδοση. Ο καταπληκτικός συνδυασμός του πεύκου και της θάλασσας, δημιουργεί ανεπανάληπτες εικόνες φυσικής ομορφιάς.

Αποτέλεσμα εικόνας για σπετσες

Αποτέλεσμα εικόνας για σπετσες

Στις Σπέτσες, απαγορεύεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και οι μετακινήσεις γίνονται με μοτοσικλέτες, ποδήλατα, ταξί και ιππήλατες άμαξες. Μόνο οι δημότες του νησιού, οι ιδιοκτήτες, οι μόνιμοι ενοικιαστές σπιτιών και οι δημόσιοι υπάλληλοι που υπηρετούν στο νησί μπορούν να φέρουν το αυτοκίνητό τους στις Σπέτσες αλλά μόνο για στάθμευση.

Αποτέλεσμα εικόνας για σπετσες παραλιες

Δείτε τις παραλίες στις Σπέτσες ΕΔΩ

Μονεμβασιά

Σχετική εικόνα

H Μονεμβασιά αποτελεί ένα τόπο ιστορικής σημασίας και απαράμιλλης ομορφιάς. Μία από τις πιο καλοδιατηρημένες και ζωντανές καστροπολιτείες στην Ελλάδα, που συγκεντρώνει όλο το χρόνο φανατικούς επισκέπτες.

Αποτέλεσμα εικόνας για μονεμβασια καστροπολιτεια

Αποτέλεσμα εικόνας για μονεμβασια καστροπολιτεια

Δεκάδες εκκλησίες, αρχοντικά πλούσιων εμπόρων, κρήνες, χαμάμ και στριφογυριστά καλντερίμια διατηρούνται σε αξιοσημείωτα καλή κατάσταση. Στη Μονεμβασιά το αυτοκίνητο απαγορεύεται, αλλά ούτως ή άλλως τα τετράτροχα δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν σε τόσο στενά και τραχιά καλντερίμια.

Αποτέλεσμα εικόνας για παραλιες μονεμβασια

Δείτε τις παραλίες στο Νομό Λακωνίας ΕΔΩ

Λουτρό Σφακίων

Αποτέλεσμα εικόνας για Λουτρό ΣφακίωνΣε μία απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την πόλη των Χανίων στην επαρχία Σφακιών βρίσκεται το γραφικό χωριό Λουτρό.

Αποτέλεσμα εικόνας για Λουτρό Σφακίων

Στο Λουτρό δεν υπάρχουν μεγάλα ξενοδοχεία με πισίνες, ούτε γεμάτοι κίνηση δρόμοι , πολυσύχναστα εστιατόρια η παράλιες, αλλά ούτε και αυτοκίνητα. Ένα μικρό γραφικό ψαρoχώρι, στη νοτιοδυτική Κρήτη, που δεν έχει ακόμα “χαλάσει” από το μαζικό τουρισμό. Είναι ο ορισμός του ”μία που άφησα το αυτοκίνητο όταν πήγα και μία μπήκα όταν έφυγα!”  Ό,τι χρειάζεστε θα το βρείτε εκεί, σε απόσταση 50 μέτρων το πολύ!

Αποτέλεσμα εικόνας για Λουτρό Σφακίων

Δείτε τις παραλίες στο Νομό Χανίων ΕΔΩ