Οικονομικοί προορισμοί στις δημοφιλέστερες παραλίες της Ευρώπης από το βαρόμετρο του Post Τravel Money που δημοσιεύει ο Independent.

Η έρευνα γίνεται για δέκατη χρονιά και συνυπολογίζει το συνολικό κόστος των δέκα τυπικών εξόδων των διακοπών σε 20 ευρωπαϊκά θέρετρα, τα οποία κατατάσσει από το ακριβότερο στο φθηνότερο. Οι τιμές, που εξετάζονται αφορούν στο κόστος  καφέ, αντηλιακής κρέμας, εντομοαπωθητικού και ενός γεύματος τριών πιάτων με ένα μπουκάλι κρασί για το δείπνο, προέρχονται από τα εθνικά γραφεία τουρισμού.

 

Μεταξύ των 13 φθηνότερων προορισμών εντάσσονται και τέσσερα ελληνικά νησιά.  Φθηνότερη από τους ελληνικούς προορισμούς είναι η Κρήτη, που βρίσκεται σχεδόν στο μέσο της λίστας και σύμφωνα με την έρευνα το κόστος καθορίζεται στις 63,16 λίρες.

Στην αμέσως επόμενη θέση, στο νούμερο 8 βρίσκεται η Ζάκυνθος με συνολικό ημερήσιο κόστος τις 64.65 λίρες.

Λίγο ακριβότερο είναι το κόστος στην Κεφαλλονιά, όπου φτάνει στις £68.49

Η δεύτερη πιο ακριβή περιοχή για διακοπές μεταξύ των 13 φθηνότερων είναι η Κέρκυρα με το ημερήσιο κόστος να αγγίζει τις 72,26 λίρες.

Ως πιο φθηνή περιοχή αναδεικνύεται η Βουλγαρία με κόστος 41,55 λίρες.

Από τη λίστα   η Λεμμεσός, που βρίσκεται στην τρίτη θέση με κόστος £51.82

Στη λίστα περιλαμβάνονται τέσσερις ισπανικές περιοχές και ειδικότερα η Costa del Sol στην 4η θέση

Στην 5η θέση η  Gijon, με κόστος  £61.01

Στην 6η θέση η  Costa Blanca, με ημερήσιο κόστος  £62.29

Στην 13η θέση είναι η Menorca, με  £74.40

Στους 13 φθηνότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς, που προτείνει ο Independent περιλαμβάνονται επίσης και η Κροατία, το Μαρμάρι στην Τουρκία και η περιοχή Algavre στην Πορτογαλία.

πηγή