Αντέχει μια σταλιά νησί τόσο κόσμο; Μήπως έχει παραγίνει το κακό; Ναι, ρε παιδί μου, τον θέλουμε τον τουρισμό, αλλά με την Σαντορίνη το έχουν τερματίσει! Αυτό ακριβώς αναρωτιέται και η Αγγλική εφημερίδα Guardian που σε ρεπορτάζ της ασχολείται με τη Σαντορίνη και το «σημείο μηδέν» που έχει φτάσει λόγω του τουρισμού.

Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο αριθμός των τουριστών που θα την επιλέξουν για τις διακοπές τους αναμένεται να αγγίξει τα 2 εκατομμύρια, με τους 850.000 εξ αυτών να φτάνουν με κρουαζιερόπλοια, αλλά ο δήμαρχος με τους κατοίκους του νησιού ζητούν βοήθεια για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν βασικά προβλήματα που εντοπίζονται στο νησί. Για να καταλάβουμε όλοι περί τίνος πράγματος μιλάμε θα σας πω το εξής απλό. Το γραφικό νησάκι των 76 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αντιμετωπίζει αυτήν την στιγμή όλα τα προβλήματα μιας μεγαλούπολης.

Αυτή την στιγμή το 11% του νησιού είναι πλέον τσιμέντο, υπάρχουν περισσότερα από 1.000 κρεβάτια ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο – περισσότερο από ό,τι σε νησιά όπως η Κως και η Ρόδος – και ότι σε μια τόσο μικρή έκταση υπάρχουν περισσότερα από….

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr