Η λίστα των 50 καλύτερων μπαρ διαμορφώνεται κάθε χρόνο από 400 εμπειρογνώμονες του χώρου, για το περιοδικό Drinks International.

Την πρώτη δεκάδα για φέτος μονοπωλούν μπαρ από το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, με μοναδική εξαίρεση το «δικό μας» The Clumsies, για το οποίο η εκτενής παρουσίαση αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Είναι ένα πράγμα να είσαι το talk of the town τον πρώτο χρόνο λειτουργίας σου, και ένα εντελώς διαφορετικό να κρατήσεις το buzz ζωντανό πολύ πέρα από το αρχικό παραλήρημα. Βγάζουμε το καπέλο στον Βασίλη Κυρίτση, τον Νίκο Μπακούλη, τον Λέλο Γεωργόπουλο, τον Θάνο Τσουνάκα και τον Γιώργο Καίσαρη, που τα κατάφεραν και με το παραπάνω». Η παρουσίαση, την οποία μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη εδώ, καταλήγει λέγοντας πως «οι Clumsies είναι από τα καλύτερα παιδιά στον χώρο. Δεν είναι να απορεί κανείς που τα πηγαίνουν τόσο καλά».

Το Clumsies της Πραξιτέλους κατέκτησε την 9η θέση στο παγκόσμιο top-50, και το Baba au Rum είναι και επίσημα το 40ο καλύτερο μπαράκι του πλανήτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για clumsies πραξιτέλους

Για το δε Baba au Rum (παρουσίαση εδώ) αναφέρουν πως «είναι η απόδειξη ότι δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος για να κάνεις την διαφορά. Κάθε επίσκεψη μας θυμίζει ότι αυτό το μπαράκι δεν είναι μεγαλύτερο από το μέσο σαλόνι ενός σπιτιού. Έχει, όμως, και την αντίστοιχη ατμόσφαιρα σπιτιού, κι εκεί βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας του. Είναι σαν να αράζεις στο σπίτι ενός φίλου, μόνο που αυτός ο συγκεκριμένος φίλος ξέρει τα πάντα για το ρούμι, όπως και τον τρόπο να το αξιοποιήσει σε μερικά εξαιρετικά κοκτέιλ».

Αποτέλεσμα εικόνας για baba au rum athens

Για την ιστορία, το καλύτερο μπαρ στον κόσμο είναι το The Dead Rabbit της Νέας Υόρκης. Ολόκληρη η λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου, εδώ.

1