Είναι γνωστό και πριν από την κρίση ότι οι Έλληνες υπαρχούν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.

Σε πολλά μέρη έχουν μεγαλουργήσει σε άλλα έχουν φτιάξει ελληνικές συνοικίες, μαγαζιά που πωλούν ελληνικά προϊόντα,περιοχές που η ελληνική κουλτούρα είναι τόσο αγαπητή από τους πολίτες των ξένων χωρών.

Ας δούμε στη βόρεια Αμερική 10 ελληνικά μέρη με έντονο το ελληνικό στοιχείο :

10) Greektown, Detroit, MI

Στο Ντιτρόιτ, ένας από τους πιο τουριστικούς προορισμούς του Μίτσιγκαν υπάρχει μία πραγματική ελληνική συνοικία. Χιλιάδες ελληνικές οικογένειες ζουν στην περιοχή. Λόγω όμως της ανασφάλειας της περιοχής αρκετοί Ελλήνες μετακόμισαν τα τελευταία χρόνια σε πιο ασφαλή προάστια. Παρόλα αυτά Έλληνες επιχειρηματίες κατασκεύασαν ένα γιγάντιο καζίνο, με ξενοδοχεία και μερικά καλά εστιατόρια που κρατούν το ελληνικό στοιχείο .

10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερική
10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερικη

 

9)  Mt. Olympus Park, Wisconsin Dells, WI

Ένα φανταστικό πάρκο, το οποίο είνα αφιερωμένο στους θεούς και στις θεές του Ολύμπου. Η ελληνική Disneyland ανήκει και λειτουργείτε από την οικογένεια Λάσκαρη. Συνολικά πρόκειται για μία έκταση 300 στρεμμάτων με 44 νεροτσουλήθρες, 7 rollercoasters, μια πισίνα με τεχνητό κύμα, αρκετά επίπεδα με καρτ, και πολλές επιλογές για να κάνουν βόλτες τα παιδιά βλέποντας το Δούρειο Ίππο, τον Άδη, Κύκλωπας, τον Πήγασο τον Δία, καθώς και υποβρύχια πίστα go-kart του Ποσειδώνα.

10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερική
10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερική

8) Halsted Street, Chicago

Μία περιοχή με έντονο το ελληνικό στοιχείο. Με τα πολλά κλαμπ και τις γνωστές ουρές αναμονής για να μπουν εκαντοτάδες νέοι στα in μαγαζιά, σε αυτό λοιπόν το μέρος μπορεί να μην βρει κάποιος μπουζούκια, αλλά σίγουρα θα βρει αρκετά αξιόλογα ελληνικά εστιατόρια καθώς και το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο που λειτουργεί και ως τόπος συνάντησης πολλών ανθρώπων.

 

chicago greektown
10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερική

7) The Nashville Parthenon, Nashville, TN

Το Νάσβιλ είναι η πρωτεύουσα της αμερικανικής πολιτείας Τένεσι. Έκει βρίσκεται από το 1897 ο Παρθενώνας! Ένα πιστό αντίγραφο το οποίο χτίστηκε για την Παγκόσμια Έκθεση με τις ακριβείς προδιαγραφές του αρχικού και αποτελεί το έβδομο αξιοθέατο της πόλης που πρέπει να δει κάποιος όταν την επισκεφτεί.

ParthenonTenessee
10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερική

6) Greektown, Baltimore, MD

Το Greektown στη Βαλτιμόρη υπήρξε το σπίτι σε μια ακμάζουσα Ελληνική κοινότητα της Αμερικής από το 1930. Μέχρι το 1980 λεγόταν The Hill, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 οι κάτοικοι της υπέβαλε αίτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Βαλτιμόρης για να αλλάξει επίσημα το όνομα της γειτονιάς και να γίνει  Greektown. Σε αυτή την ελληνική λοιπόν περιοχή θα βρείτε πολλά εστιατόρια, αυθεντικά καφενεία, αρτοποιεία καθώς και μικρές επιχειρήσεις πολλών τύπων.

baltimore greektown
10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερική

5) Park Extension (Park Ex), Montreal

Πολλοί Έλληνες μετανάστες εγκαταστάθηκαν στην περιοχή από τα μέσα της δεκαετίας του 1960 μέσα από τη δεκαετία του 1980. Στη δεκαετία του 1970 σχεδόν το 70% των κατοίκων ήταν ελληνικής καταγωγής, και σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις ανήκαν σε Ελληνοκαναδούς. Το 1977 υπήρχαν πάνω από 100 ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ σήμερα υπάρχουν μόνο καμιά δωδεκάδα, ενώ υπάρχουν και τέσσερις ελληνικές εκκλησίες.

10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερική
10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερική

4) The Metropolitan Museum of Art, New York

Αυτό το μουσείο στην πόλη της Νέας Υόρκης έχει τη μεγαλύτερη συλλογή από αρχαία ελληνικά αντικείμενα τα οποία βρίσκονται έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Μια τεράστια προσπάθεια των ευεργετών Mary and Michael Jaharis, για τη συλλογή και τη διατήρηση των βυζαντινών αντικειμένων,  που προς τιμή τους έχουν ονοματήσει μία αίθουσα στο μουσείο.

10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερική
10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερική

3) Danforth Avenue, Toronto

Η «μεγαλύτερη ελληνική γειτονιά» στη Βόρεια Αμερική, η λεωφόρο Ντάνφορθ του Τορόντο είναι η Μέκκα για τους Έλληνες στο Οντάριο. Δεκάδες εστιατόρια, καφετέριες και ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά φεστιβάλ δρόμου στον κόσμο.

Danforth_Gough_Greek_Signs
10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερική

2) Astoria, New York

Δεκάδες χιλιάδες Έλληνες εξακολουθούν να αποκαλούν την Astoria σπίτι τους. Ένας τοπικός θρύλος στην Αστόρια ονομάζεται «Jimbabway» είπε τα εξής: «η Astoria έχει Έλληνες στον πυρήνα του. Ακόμα και οι άστεγοι, τα γκράφιτι και οι εγκληματίες είναι Έλληνες εδώ. Δεκάδες ελληνικής ιδιοκτησίας καταστήματα, ελληνικές ορθόδοξες εκκλησίες, λέσχες ποδοσφαίρου, κοινωνικές λέσχες κάθε σχήμα και το χρώμα υπάρχουν στην Αστόρια.

10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερική
10 ελληνικά μέρη στη Βόρεια Αμερική

1) Tarpon Springs, Florida

Ένας αιώνα και πλέον συνεχής ελληνικής παρουσίας, μια ζωντανή παρουσία σφουγγάραδων και  ψαράδων των οποίων οι γονείς και οι παππούδες ήρθαν από τα ελληνικά νησιά με τους απογόνους δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς που διεξάγουν τις παραδόσεις των προγόνων τους.