Rate this post

Όλοι γνωρίζουν πως οι τροφές από τα fast food, τα γλυκά, τα αναψυκτικά είναι ο νούμερο ένα παράγοντας για την παχυσαρκία, το διαβήτη και την υπέρταση και για αυτό δεν πρέπει να αμελούμε την διατροφή μας.

Σταματήστε την λογική του έτοιμου φαγητού, της υπερβολικής κατανάλωσης ζαχαρωτών και αναψυκτικών.

Πολλές νέες οικογένειες λόγω των υποχρεώσεων από την μία και από την άλλη της δυσκολίας να τηρήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής,  καταφεύγουν στις εύκολες λύσης.

Τα ντελίβερι πάνε και έρχονται, πολλαπλασιάζονται επί καθημερινής βάσεως, με αποτέλεσμα η υγιεινή να πάει περίπατο και όλοι μαζί να συμβάλουν στη λάθος κατεύθυνση.

Έτσι λοιπόν όχι μόνο κάνουν λανθασμένη επιλογή διατροφής , αλλά φροντίζουν με τις επιλογές τους να μαθαίνουν και στα παιδία τους αυτό τον τρόπο διατροφής με αποτέλεσμα να έχουμε σε λίγα χρόνια  αυτά τα αποτελέσματα που θα σας αναφέρουμε.

Η Ελλάδα φαίνετε σύμφωνα από τα στοιχεία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Παχυσαρκίας το 2025 να έχει τα ηνία στην Ευρώπη.

Ας δούμε ένα πίνακα με τις χώρες που θα εκδηλώσουν στα προσεχή χρόνια τη νόσο της παιδικής παχυσαρκίας!

παχυσαρκια ερευνα

  •     Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει αναγνωρίσει επίσημα την Παχυσαρκία ως νόσο από το 1997 και τη συμπεριέλαβε στη Διεθνή Ταξινόμηση Παθήσεων (International Classification of Diseases). Σε παγκόσμια επίπεδο, τα μισά παιδιά ηλικίας 7 εώς 9 ετών έχουν βάρος πάνω από το φυσιολογικό. Η 11η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παχυσαρκίας από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Παχυσαρκίας.

Στην έρευνα αναφέρεται επίσης ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδιακή Παχυσαρκία έχει έρθει σε επαφές με τις κυβερνήσεις και ζητάει να λάβουν δραστικά μέτρα για να μειωθούν τα ποσοστά παχυσαρκίας έτσι ώστε να επιτύχουμε το στόχο μας: να μειώσουμε τα ποσοστά παχυσαρκίας στα επίπεδα του 2010 πριν το 2025.

Για να καταλάβετε τον αριθμό των παχύσαρκων παιδιών το 2025 θα αγγίξουν τα 4,1 εκατομμύρια! Πάνω από 3,5 εκατομμύρια σήμερα έχουν εκδηλώσει διαβήτη τύπου 2, όπου μπορεί να οδηγήσει σε τρομερές επιπλοκές στη μετέπειτα ζωής τους, όπως ακρωτηριασμός και τύφλωση.

Πότε δεν είναι αργά, για να αλλάξουμε τρόπο ζωής !!!