αξιοθέατα στο Νομό Φωκίδας

paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d

 

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στο Νομό Φωκίδας !

 

 

  • Ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο στους Δελφούς (χάρτης)

manteiodelfonΟι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη, στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου. Η πόλη αναφέρεται από τους ομηρικούς χρόνους με την ονομασία Πυθώ.
Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών είναι ένα από τα πιο σημαντικά μουσεία της Ελλάδας. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν αρχαία αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο του μαντείου των Δελφών και κυρίως αναθήματα αφιερωμένα στο ιερό.

 

 

[divider]

  • Η Τεχνητή Λίμνη του Μόρνου (χάρτης)

mornosΗ Τεχνητή Λίμνη του Μόρνου βρίσκεται περίπου στο κέντρο του νομού Φωκίδας, καλύπτοντας με τα νερά της ένα λεκανοπέδιο δυτικά του Λιδωρικίου , που σχηματιζόταν ανάμεσα στα όρη Γκιώνα  και Βαρδούσια. Η λίμνη κατασκευάστηκε για να καλυπτούν οι ανάγκες ύδρευσης της Αθήνας. Συγκεντρώνει νερό όχι μόνο από τον Μόρνο αλλά και από παραποτάμους του, που εκβάλλουν πλέον κατευθείαν στη λίμνη. Ο σημαντικότερος από αυτούς είναι ο Κοκκινοπόταμος, που πηγάζει από τα Βαρδούσια.

 

 

 

[divider]

xanigraviasΈνα ιστορικό αξιοθέατο στο Νομό της Φωκίδας, που οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να επισκευτούν το σημερινό κτήριο. Μία  απομίμησης της εκείνης κατασκευής η οποία κατάρρευσε και να αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. Απέναντι ακριβώς υπάρχει η προτομή του ήρωα της Μάχης Οδυσσέα Ανδρούτσου, αλλά και μνημείο με τα ονόματα και των υπολοίπων 117 αγωνιστών που πολέμησαν μαζί του.

 

[divider]

 

  • Η Οχύρωση της Αρχαίας Άμφισσας (χάρτης)

kasrtoamfissaΣτην πρωτεύουσα του Νομού Φωκίδας αξίζει να επισκεφθείτε την οχύρωση της αρχαίας Άμφισσας, όπου αποτελεί ένα ξεχωριστό αξιοθέατο.

 

 

 

 

[divider]