Rate this post

Είναι μόλις 20 χρονών, αλλά αυτό δεν εμπόδισε την εντυπωσιακή Χριστίνα Μπενάκη να αναλάβει τον πάγκο του Οινουσιακού Οινούσας, στη Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Σερρών.

Η νεαρή προπονήτρια με καταγωγή από το Αλιβέρι Ευβοίας, είναι φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ στις Σέρρες, ενώ πλέον αποτελεί και το νέο… αφεντικό στον πάγκο του Οινουσιακού. Η Χριστίνα Μπενάκη μάλιστα έγινε η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει ανδρική ποδοσφαιρική ομάδα στο τοπικό πρωτάθλημα των Σερρών κι όπως αναφέρει το πρότυπό της είναι ο Ότο Ρεχάγκελ.

Διαβάστε τις δηλώσεις της στην ΕΡΤ Σερρών: 

-Για την απόφαση της να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο:

«Πήρα την απόφαση διότι από μικρή ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Ο πατέρας μου ήταν εκείνος που άρχισε να με βάζει στο χώρο του ποδοσφαίρου λόγω του πάθους που είχε για την μπάλα, είχε ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο σε μικρότερες ομάδες αλλά επειδή ήταν και φίλαθλος της ΑΕΚ, είχε λίγο τρέλα παραπάνω με όλο αυτό και ήθελε κι εμένα να με εντάξει σε αυτόν το χώρο. Ο πατέρας μου με είχε πάει για πρώτη φορά σε παιχνίδι της ΑΕΚ όταν ήμουν 5 χρονών κι εκείνη την χρονιά είχα δει περίπου πέντε παιχνίδια της ΑΕΚ. Εμένα μου άρεσε αυτό που είδα. Σε ηλικία 12 ετών άρχισα να ασχολούμαι και πήγα σε μια ακαδημία ανδρικής ομάδας, γιατί δεν υπάρχει γυναικεία ομάδα στην Εύβοια, κι έπαιζα με τα αγόρια. Στην αρχή τα αγόρια της ακαδημίας γέλαγαν γιατί γνωρίζουμε όλοι ότι είναι ένα ανδροκρατούμενο άθλημα αλλά όταν έβλεπαν ότι προσπαθούσα, μου άρεζε αυτό που έκανα, με βοηθούσαν και αυτοί και με εξηγούσαν αρκετά πράγματα».

Μία γυναικάρα στον πάγκο ανδρικής ποδοσφαιρικής ομάδας στην Ελλάδα

-Για την πρόταση να γίνει προπονήτρια ομάδας:

«Λίγο πριν έρθω στις Σέρρες ως φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ Σερρών είχα ασχοληθεί ως προπονήτρια σε μικρές ηλικίες και αυτό με κέρδισε περισσότερο όσον αφορά την προπονητική. Μου άρεσε να μεταδίδω τις γνώσεις μου. Ένιωθα όμορφα. Φέτος είμαι στο δεύτερο έτος στο ΤΕΦΑΑ, την ειδικότητα θα την πάρουμε στο τρίτο έτος αλλά ήδη έχω κάνει ένα χρόνο ποδόσφαιρο στο ΤΕΦΑΑ διότι υπάρχει επιλογή. Πήρα ποδόσφαιρο και στα δύο εξάμηνα λόγω της αγάπης μου για το ποδόσφαιρο. Η πρόταση από τον Οινουσιακό Οινούσας μου έγινε το καλοκαίρι, πρωτοπόρος αυτής της ιδέας ήταν ο κ. Γιάννης Πανταζής, ο οποίος είναι στη διοίκηση της ομάδας και δημοτικός σύμβουλος στην τοπική κοινότητα της Οινούσας και οριστικοποιήθηκε όλο αυτό από τον Πρόεδρο της ομάδας κ. Παναγιώτη Κατσιαμπάκη.  Αυτήν την Κυριακή ήταν η 4η αγωνιστική αλλά γιατί εγώ απουσίαζα από τις Σέρρες το προηγούμενο διάστημα κάθισα στον πάγκο για πρώτη φορά σε αυτό το παιχνίδι».

Για το πώς την υποδέχθηκαν οι ποδοσφαιριστές και οι φίλαθλοι:

«Θα έλεγα, στην αρχή με απορία αλλά και με χαρά ταυτόχρονα γιατί δεν είχαν ξαναδεί γυναίκα προπονήτρια. Θα έλεγαν από μέσα τους «τι μπορεί να ξέρει αυτή η γυναίκα για το ποδόσφαιρο;». Τα παιδιά όμως με χαρά, αυτά που είπα τα κάνανε, φάνηκαν να είναι δεκτικά σε αυτά που λέω, με ρωτάνε διάφορα, δείχνουν ενδιαφέρον. Την πρώτη φορά που βρεθήκαμε τους είπα κάποια πράγματα, για μένα, το πώς ασχολήθηκα και το δέχθηκαν όλο αυτό. Όσο για τους φιλάθλους η κερκίδα ήταν γεμάτη, τους άρεσε αυτή η πρωτοποριακή ιδέα. Χάρηκαν με τη χαρά μου και με στήριξαν».

Για τα συστήματα που θα εφαρμόζει:  

«Στα συστήματα δεν έχω ακόμα ενταχθεί. Έχω βοηθό τον πρώην προπονητής τους. Θα μιλήσω μαζί του να μάθω τι σύστημα έπαιζαν πριν πάω εγώ στην ομάδα. Έχω στο μυαλό μου κάποια. Θα τα δοκιμάσω στις προπονήσεις να δω ποιο ταιριάζει στην ομάδα».

Ποιον προπονητή έχει ως πρότυπο:

«Είμαι φαν της ΑΕΚ αλλά φυσικά όπως σε όλους έτσι και σε εμένα  μου αρέσει πάρα πολύ και η Εθνική μας ομάδα. Ως πρότυπο έχω τον Ότο Ρεχάγκελ. Μου άρεζε η επιβλητικότητα που είχε. Κι εγώ αυτό θέλω στην ομάδα μου. Προσπαθώ στην ψυχολογία των παικτών και να οχυρώνω την άμυνα».

.jpg

 

Για το πώς πήγε η ομάδα της στο πρώτο της παιχνίδι:

«Στο παιχνίδι πήγαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο, προηγηθήκαμε 1-0, στη συνέχεια από μια λάθος κίνηση, αλλά δεν πειράζει, ήρθε το 1-1 και στο δεύτερο ημίχρονο δυστυχώς προς το τέλος χάσαμε 2-1. Δεν πειράζει. Δεν μας πτόησε καθόλου αυτό. Τα παιδιά είχαν θέληση, έτρεχαν, το παλεύανε, έπεφταν πάνω στην μπάλα, δεν φοβόντουσαν τίποτα, αυτά που τους είπα τα εκτελέσανε, είδα ότι τη μια  εβδομάδα που κάναμε προπόνηση απέκτησαν μια αντοχή πιο πάνω στο τρέξιμο. Είμαι ευχαριστημένη γιατί είναι αρχή. Ε, και ο… Ρεχάγκελ έχασε στο πρώτο του παιχνίδι (5-1 από τη Φινλανδία)».

Για το στόχο της στην προπονητική:  

«Έχω στόχο να φτάσω ψηλά προπονητικά, να δω πως θα πάει φέτος η χρονιά και βλέπουμε. Θα κυνηγήσω και στο μέλλον την προπονητική στο ποδόσφαιρο».

Για το αν κατσαδιάσει παίκτη αν χρειαστεί:

«Εννοείται θα το κάνω πρώτα για το καλό του και μετά για το καλό της ομάδας».

1