Rate this post

Ανακηρύχτηκε ένας από τους 10 πιο ωραίους προορισμούς για την χρονιά 2015! Η Λίμνη Δόξα γοητεύει το κάθε επισκέπτη από την πρώτη στιγμή που θα αντικρύσει αυτό το μαγευτικό μέρος. Στο κέντρο της Λίμνης υπάρχει ένα εκκλησάκι ο Άγιος Φανούριος, πολλοί είναι εκείνοι που την επιλέγουν για να κάνουν τον γάμο τους ή τα βαφτίσια των παιδιών τους.

Σχετική εικόνα

 

Σε υψόμετρο 900 μέτρων βρίσκεται η τεχνητή Λίμνη Δόξα, στην Αρχαία Φενεό Κορινθίας. Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, και στηρίχτηκε στον χείμαρρο Δόξα που ρέει σε εκείνη την περιοχή.

Αποτέλεσμα εικόνας για τεχνητή λίμνη Δόξα

Η λίμνη περιτριγυρίζεται από έλατα και πεύκα δημιουργώντας ένα ειδυλλιακό τοπίο. Η κατασκευή της Λίμνης Δόξα αποσκοπούσε στην άρδευση του κάμπου του Φενεού. Παρόλα αυτά δεν έχει χρησιμοποιηθεί για αυτό το σκοπό μέχρι στιγμής. Στην μέση της Λίμνης βρίσκεται ένα εκκλησάκι ο Άγιος Φανούριος. Παλιότερα υπήρχε εκεί το μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου αλλά λόγω πλημμυρών μεταφέρθηκε στην σημερινή του τοποθεσία σε μικρή απόσταση από την Λίμνη Δόξα.

Αποτέλεσμα εικόνας για τεχνητή λίμνη Δόξα

Πολλοί επισκέπτες επιλέγουν να φέρουν μαζί τα ποδήλατα τους για να κάνουν τον γύρω της λίμνης, που είναι ασφαλτοστρωμένος πλήρως. Σε όλη τη διαδρομή γύρω από τη λίμνη υπάρχουν παγκάκια, ώστε να ξαποστάσετε και να απολαύσετε τη μαγεία της φύσης.

Όποια εποχή και να επιλέξετε να πάτε θα βρεθείτε σε μοναδικά σκηνικά, το χειμώνα περιτριγυρισμένη από χιόνι που ποτέ δεν παγώνει, την άνοιξη με τα μόλις ανθισμένα φυτά, και του ήχους των πρώτων αποδημητικών πουλιών που επέστρεψαν, το καλοκαίρι τα έλατα και τα πεύκα θα σας κάνουν μία τεράστια φυσική σκιά και το φθινόπωρο το κόκκινο και το κίτρινο των πεσμένων φύλλων και η χαμηλή της θερμοκρασία την κάνουν τον απόλυτο χειμερινό προορισμό.

Αποτέλεσμα εικόνας για τεχνητή λίμνη Δόξα

Επίσης στη Λίμνη Δόξα πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, από τις πιο γνωστές είναι το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΔΟΞΑΣ που συμμετέχουν διάσημοι τραγουδιστές, όπως επίσης διοργανώνονται ποδηλατικοί γύροι, αγώνες βάδην και αγώνες κανό ή καγιάκ.

Όσοι δεν έχετε πάει, ήρθε η ώρα να προγραμματίσετε μια εκδρομή σε αυτό το τόσο ξεχωριστό μέρος.