Rate this post

Ένας απομακρυσμένος και απομονωμένος βραχώδης όρμος στο νοτιοδυτικό τμήμα της αρχοντικής Ύδρας, που αποτελεί μια ήρεμη επιλογή για όσους θέλουν να απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές βουτιές τους μακριά από όλους και απ’ όλα.

Αυτός είναι ο Μώλος, μια ήσυχη παραλία για χαλαρωτικό μπάνιο, με γαλαζοπράσινα νερά και ψιλό, άσπρο βότσαλο, παραδομένη στην «αγκαλιά» καταπράσινων πεύκων.

Κύριο χαρακτηριστικό της η αγνή παρθένα ομορφιά του τοπίου ολόγυρά της, καθώς και το εντυπωσιακό καρνάγιο της ιστορικής οικογένειας Τσαμαδού, σχεδόν πάνω στο κύμα, που σήμερα έχει μετατραπεί σε αρχοντική κατοικία.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ ΕΔΩ

Η παραλία δεν διαθέτει καμία οργάνωση, γι αυτό όποιος την επισκεφτεί θα πρέπει να έχει εφοδιαστεί με τις απαραίτητες προμήθεις.

Για να την προσεγγίσει κανείς πεζή θα πρέπει να περπατήσει περίπου 25 λεπτά από την παραλία του Παλαμίδα, ενώ με θαλάσσια ταξί η πρόσβαση εδώ πραγματοποιείται πολύ πιο εύκολα. Αξίζει να αναφερθεί ότι την περίοδο της Επανάστασης η περιοχή λειτουργούσε ως ναύσταθμος των πλοίων της επαναστατημένης Ύδρας.

πηγή