Rate this post

Η Κρήτη είναι ένας προορισμός για διακοπές τουριστών από όλη την υφήλιο. Όποιο Νομό της Κρήτης και να επιλέξετε, θα έχετε πλήθος από επιλογές για το μπάνιο σας, καθώς η Κρήτη έχει πάρα πολλές μαγευτικές παραλίες.

 

Το Ελαφονήσι είναι ένα από τα ονόματα που θα ακούσετε σίγουρα. Είναι ένα παραδεισιένο νησί το οποίο βρίσκεται κοντά στο νοτιοδυτικό άκρο του Μεσογειακού νησιού της Κρήτης με λευκή άμμο, που το χωρίζει από τη στεριά μια λιμνοθάλασσα με βάθος ένα μέτρο το πολύ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ελαφονησι κρητης

Βρίσκεται στο Νομό Χανίων, 75 χιλιόμετρα από τα Χανιά που θα χρειαστείτε σχεδόν 1,5 ώρες για να φτάσετε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ελαφονησι κρητης

Η παραλία στο Ελαφονήσι είναι εντυπωσιακή: έχει ρηχά, καταγάλανα νερά, και η άμμος είναι λευκή με αποχρώσεις του ροζ. Αυτές οι ροζ αποχρώσεις προέρχονται από τα κοχύλια της περιοχής.

Αποτέλεσμα εικόνας για ελαφονησι κρητης

 

Παρόλο που η παραλία στο Ελαφονήσι είναι μεγάλη, γεμίζει με κόσμο τον Αύγουστο, καθώς είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους τουρίστες. Εάν προτιμάτε τα πιο απόμερα μέρη, περπατήστε προς τα νότια, όπου θα βρείτε κρυμμένους μερικούς όμορφους κολπίσκους.

Στο Ελαφονήσι υπάρχουν κάποιες βασικές ανέσεις, όπως ξαπλώστρες και ομπρέλες, και ένα μικρό καφέ δίπλα στην παραλία, όπου θα βρείτε κρύο νερό, αναψυκτικά και ελαφρύ φαγητό.

Αποτέλεσμα εικόνας για ελαφονησι κρητης

Το Ελαφονήσι έχει ενταχθεί στις προστατευόμενες περιοχές Natura.

 

Μπορείτε να έρθετε με αυτοκίνητο ή με λεωφορείο από τα Χανιά ή και μέσω θαλάσσης. Ο δρόμος για το Ελαφονήσι είναι στενός και γεμάτος στροφές, ωστόσο η ομορφιά του τοπίου αποζημιώνει.