Rate this post

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των αριστούχων μαθητών του Δήμου Ιωαννιτών.

Παράλληλα βραβεύτηκαν οι μαθητές που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στην Βουλή των Εφήβων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι όλων των τοπικών αρχών, οι αριστούχοι μαθητές, φίλοι και οι οικογένειές τους.

aristoi2

«Κάντε τη γνώση δύναμη και μέσα από το φίλτρο της κριτικής σκέψης και την ορμή της νιότης σας, ανοίξτε τους ορίζοντες σας. Κρατήστε ως πολύτιμο εφόδιο της ζωής σας τις αξίες που σας δίνει το σχολείο και η οικογένεια σας. Δείξτε και σε μας ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε σε ένα καλύτερο αύριο», υπογράμμισε κατά την ομιλία του απευθυνόμενος στους νέους ο Δήμαρχος.

Υποστήριξε επίσης πως «είναι σημαντικό σε μια εποχή που αποθαρρύνει κάθε επένδυση – ακόμη και στα πιο σπουδαία «κεφάλαια» της ζωής μας, όπως είναι τα παιδιά μας-να διαπιστώνουμε πως εσείς οι νέοι άνθρωποι επενδύετε στη γνώση, επενδύετε στην προσπάθεια για μάθηση και διάκριση» και με αυτή την έννοια – όπως είπε – για το Δήμο Ιωαννιτών αυτή η τελετή βράβευσης έχει τον συμβολικό χαρακτήρα, «της αναγνώρισης του μόχθου που κρύβεται πίσω από κάθε στόχο που κατακτάτε. Εσείς οι μαθητές, αλλά και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί που βρίσκονται στο πλευρό σας».

Ο κ. Μπέγκας τόνισε πως ζούμε μια εποχή πολύ δύσκολη, που μας αναγκάζει να κάνουμε «εκπτώσεις» σε πολλά πράγματα. Όμως αν είναι κάτι στο οποίο δεν πρέπει να κάνουμε «έκπτωση» ως χώρα, ως κοινωνία, αυτό είναι η Παιδεία. Γιατί η έκπτωση στην Παιδεία ήταν και θα είναι πάντα δείκτης παρακμής.

Κατέληξε, ευχόμενος στους μαθητές καλή επιτυχία σε ότι κάνουν στο δρόμο που χαράζουν στη ζωή τους.

aristoi3

aristoi4

aristoi5

aristoi6

aristoi7

aristoi8

πηγή