Rate this post

Ελπίζω μόνο να μην είναι προεκλογικά κόλπα, και ότι επιτέλους κάτι θα κάνουν για να φτιάξει η όλη κατάσταση σε ένα από τα ωραιότερα – αλλά και πιο μολυσμένα- ποτάμια της χώρας μας. Ο δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε και έδωσε στην δημοσιότητα και σχέδια της ανάπλασης του Πηνειού.

Θα μου πεις ότι από σχέδια και μακέτες έχει χορτάσει το μάτι μας… από έργα τι γίνεται; Η είδηση πάντως μιλάει για ένα συνολικό σχέδιο ανάπλασης που περιλαμβάνει ήπιας μορφής παρεμβάσεις στον Πηνειό ποταμό. Ένα σχέδιο που βρίσκεται στο επίκεντρο των μελετών του δήμου Λαρισαίων και αφορά τη συνολική ένταξη του ποταμού στον ιστό της πόλης της Λάρισας.

 

Πρόκειται για ένα σχέδιο μελέτης,  σύμφωνα με το οποίο η παραποτάμια περιοχή του Πηνειού στη Λάρισα θα μετατραπεί σε ένα ενιαίο πάρκο προσφέροντας στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες έναν χώρο αναψυχής στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Άλλωστε ο Πηνειός ποταμός  αποτελούσε πάντα σημείο αναφοράς για την περιοχή της Θεσσαλίας, ενώ το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση του από τις πόλεις που τις διασχίζει βρίσκεται σταθερά στο επίκεντρο των συζητήσεων και των προτάσεων από τους δήμους της περιοχής.

Στην περιοχή της Λάρισας τα έργα ανάπλασης του Πηνειού θα στοιχίσουν γύρω στις…