Rate this post

Μέσα από μία on-line διαδικασία θα πιστοποιούνται από τον χώρο του τουρισμού, Έλληνες ειδικοί στο ποδήλατο – οι «Greek Bike Specialists».

Η Ελλάδα κάνει ένα σημαντικό βήμα, μία σημαντική…πεταλιά στον τομέα του ποδηλατικού τουρισμού, αφού μέσα από μία on-line διαδικασία θα πιστοποιούνται επαγγελματίες από τον χώρο των τουριστικών υπηρεσιών ως Έλληνες ειδικοί στο ποδήλατο, οι “Greek Bike Specialists”. Αυτοί οι… σπεσιαλίστες του ποδηλάτου θα είναι σε θέση να οργανώνουν ταξίδια των πελατών τους στις bike friendly γειτονιές της Ελλάδας, σε συνεργασία με τα μέλη του δικτύου Bike Friendly (ξενοδοχεία και ποδηλατικές εταιρείες).

Αν μη τι άλλο πρόκειται για ένα πολύ καλό νέο για την περαιτέρω ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην εταιρεία NatΤour και στο σήμα πιστοποίησης Bike Friendly. Η εταιρεία προχωρά σ’ αυτή τη νέα πρακτική προώθησης και προβολής του ποδηλατικού τουρισμού στην Ελλάδα έχοντας ήδη όμως κάνει προηγουμένως και άλλες κινήσεις στο ίδιο πεδίο. Η NatTour μετά τη λειτουργία των σημάτων πιστοποίησης “Bike Friendly Hotel” και “Bike Friendly Partner” δίνει πλέον τη δυνατότητα στους Έλληνες επαγγελματίες του τουρισμού να πιστοποιούνται ως «Greek Bike Specialists» για τουριστικά γραφεία, πράκτορες και tour operators.

Πως γίνεσαι Bike Specialist

H διαδικασία της πιστοποίησης είναι σχετικά απλή. Εντούτοις βασική προϋπόθεση είναι οι συμμετέχοντες να έχουν παρακολουθήσει ηλεκτρονικά κάποιες θεματικές ενότητες που αφορούν το συγκεκριμένο πεδίο, το ποδήλατο και τον τουρισμό.
Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Greek Bike Specialist έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν οι τουριστικοί πράκτορες, είτε ως εκπρόσωποι κάποιου τουριστικού γραφείου ή ενός tour operator.

Μετά την αρχική εγγραφή, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης των θεματικών ενοτήτων της e-learning διαδικασίας. Με την ολοκλήρωση της ανάγνωσης και της περιήγησης στο υποστηρικτικό υλικό, ακολουθεί ένα σύντομο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης σε μορφή quiz. Για να θεωρηθεί επιτυχής η on-line παρακολούθηση του μαθήματος, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να απαντήσουν σωστά σε τουλάχιστον επτά (7) από τις δέκα (10) ερωτήσεις, έχοντας τη δυνατότητα τριών (3) συνολικά προσπαθειών.

Μέσα σε λίγες ημέρες, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησης του μαθήματος και την επιτυχή έκβαση στο ερωτηματολόγιο αξιολόγησης, οι συμμετέχοντες θα παραλαμβάνουν στο e-mail τους, το πιστοποιητικό του Greek Bike Specialist. Οι συμμετέχοντες που ολοκληρώνουν επιτυχώς την on-line διαδικασία εκμάθησης και πιστοποίησης, παραλαμβάνουν το πιστοποιητικό (certification) “Greek Bike Specialist” και είναι σε θέση να οργανώσουν τα ταξίδια των πελατών τους στις bike friendly γειτονιές της Ελλάδας, προχωρώντας σε συνεργασίες με τα μέλη του δικτύου Bike Friendly (ξενοδοχεία και ποδηλατικές εταιρείες).

Η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΝatTour Βίκυ Καραντζαβέλου τονίζει πως η ανταπόκριση και η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση των επισκεπτών, όπως και των επαγγελματικών στον χώρο του τουρισμού, για ήπια τουριστικά προϊόντα (όπως ποδηλατικές υπηρεσίες) έδωσαν το έναυσμα για το νέο αυτό project της NatTour. «Tο δίκτυο ‘Bike Friendly Hotels’ και ‘Bike Friendly Partners’, ένα εθνικό δίκτυο με ξενοδοχεία, καταλύματα και συνεργάτες ευαισθητοποιημένους στην εξυπηρέτηση των φίλων του ποδηλάτου, θα τέμνεται στο εξής με ένα αντίστοιχο (διεθνές) δίκτυο τουριστικών πρακτόρων ειδικευμένων στον ποδηλατικό τουρισμό της Ελλάδας. Με τις διευρυμένες bike friendly συνεργασίες, η NatTour επιδιώκει την περαιτέρω τόνωση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού και ιδιαίτερα του ποδηλατικού”.

Υπενθυμίζεται ότι η NatTour έχει πιστοποιήσει 60 καταλύματα στην Ελλάδα ως φιλικά στο ποδήλατο και τους έχει δώσει το σήμα «Bike Friendly Hotels».

πηγή