Φολέγανδρος

Ένα ξεχωριστο νησί με κυκλαδίτικο άρωμα!

Η Φολέγανδρος είναι ένα νησί που βρίσκεται στις Κυκλάδες ανάμεσα στη Σίκινο και τη Μήλο. Είναι μία επιμήκης νήσος με συνολικό μήκος 13 χλμ. και ελάχιστο πλάτος 1,1 χλμ. Έχει τρία μεγάλα χωριά, την Χώρα (πρωτεύουσα του νησιού), την Άνω Μεριά και τον Καραβοστάση.

Η Φολέγανδρος είναι ένας πόλος έλξης για αυτούς που αναζητούν ήρεμες διακοπές σε ένα νησί με κυκλαδίτικη ομορφιά. Θα βρείτε όμορφες παραλίες, τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ, με πεντακάθαρα νερά, μονοπάτια που διασχίζουν την φύση, και μία από τις πιο γραφικές χώρες των κυκλάδων. Οι δε κάτοικοι της νήσου που ονομάζονται Φολεγανδρίτες ή Φολεγανδρινοί, θα σας κάνουν να νιώσετε πολύ άνετα από την πρώτη στιγμή, καθώς φημίζονται για την φιλοξενία τους.

Το νησί της Φολέγανδρου είναι γεμάτο με εκκλησίες και εξωκλήσια, από τις οποίες ξεχωρίζει η εκκλησία της Παναγίας, σκαρφαλωμένη στο βουνό δίπλα στην Χώρα, η οποία είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια. Παραδοσιακά φαγητά είναι τα ματσάτα, που είναι τοπικά μακαρόνια και σερβίρονται συνήθως με κόκκορα κοκκινιστό, κατσίκι κοκκινιστό ή σουτζουκάκια, καθώς και η καρπουζένια, γλυκό από καρπούζι, μέλι και σουσάμι (το γνωστό παστέλι) που είναι ψημένο στον φούρνο.

Αν επιλέξετε την Φολέγανδρο για το νησί των διακοπών σας, θα έχετε κάνει μία πολύ καλή επιλογή, που το σίγουρο θα είναι ότι θα γυρίσετε ανανεωμένοι και με ξεχωριστές αναμνήσεις!