Το νησί των ανέμων που κάθε χρόνο το επισκέπτονται τουρίστες από όλο το κόσμο για να απολαύσουν τις παραλίες τα γραφικά σοκάκια και γενικά για την »τρέλλα» που επικρατεί στο νησί, πολλοί είναι εκείνοι που θέλουν να δουν και τα αξιοθέατα της Μυκόνου.

Ένα από τα αξιοθέατα που μπορείς να δεις στη Μύκονο είναι ο Φάρος Αρμενιστής.

Βρίσκεται στην ομώνυμη περιοχή Φανάρι σε ένα λόφο που παλιά ονομαζόταν Βουρβούλακας, δηλαδή βρυκόλακας. Πιστεύουν ότι αυτή η ονομασία δόθηκε για να προκαλεί τρόμο στα παιδιά ώστε να μην πλησιάζουν στα επικίνδυνα, απότομα βράχια.

Σχετική εικόνα

Ο φάρος κατασκευάστηκε το 1891. Έχει ύψος 19 μέτρα και το εστιακό του ύψος είναι 184 μέτρα. Από τον φάρο μπορείτε να απολαύσετε μια υπέροχη θέα και να βγάλετε υπέροχες φωτογραφίες.
Ο Αρμενιστής κατασκευάστηκε για την αποφυγή θαλάσσιων ατυχημάτων. Αφορμή στάθηκε ένα ναυάγιο που έγινε την άνοιξη του 1887. Τότε το Αγγλικό ατμόπλοιο «VOLTA» άπλωνε τηλεγραφικό καλώδιο στη θάλασσα και έπλεε στο στενό πέρασμα Τήνου και Μυκόνου που ήταν σκοτεινό.

Την ημέρα του ναυαγίου στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη με αποτέλεσμα οι δύο κορυφές , «Προφήτης Ηλίας ο Βορνιώτης» και «Ανωμερίτης», να μοιάζουν σαν στεριά που χωριζόταν από τη θάλασσα. Ο κυβερνήτης του πλοίου το οδήγησε στην υποτιθέμενη θάλασσα και το «VOLTA» προσέκρουσε στα βράχια και βυθίστηκε. 11 μέλη του πληρώματος έχασαν την ζωή τους. Μετά από αυτό το γεγονός ο φωτισμός κρίθηκε απαραίτητος.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΕΔΩ