Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι. Για να μην μπερδευόμαστε δεν μιλάμε για την περιοχή Καματερό στην Δυτική Αττική  και δεν υπήρχε κάποια πηγή που να έβγαζε νερό.

Ας πάρουμε την ιστορία από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν στις αρχές του 1976 στις γειτονιές της Αθήνας όπου εμφανίστηκε στο προσκήνιο ο Γιώργος Καματερός, δικηγόρος στο επάγγελμα, με καταγωγή από τη Κω. Ο Καματερός όπως έλεγε είχε ανακαλύψει το φάρμακο για το καρκίνο !!! Η συνταγή ήταν απλούστατη, έφερνε (έλεγε ότι έφερνε) νερό από τη Κω και ότι είχε ειδικά στοιχεία που μπορούσε να εξολοθρέψει τον καρκίνο. Έτσι λοιπόν μοίραζε νεράκι με βυτιοφόρα σε ευκολόπιστους για να τους γιατρέψει!

Αποτέλεσμα εικόνας για Το νερό του Καματερού

Η δύναμη που απόκτησε η φήμη για το νερό του Καματερού ήταν τόσο μεγάλη που με τη βοήθεια των τότε Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης,

42121f00ffc451d0c288e11c1f28cbd4_xlεκατοντάδες κόσμου συνέρρεαν στις ομιλίες του. Αυτή η φήμη δεν άργησε να επεκταθεί και στην επαρχία. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις  που πραγματοποιούνταν κατά κανόνα σε ανοικτούς χώρους, ο Καματερός μοίραζε δωρεάν το φάρμακό του, το οποίο έμεινε γνωστό ως το νερό του Καματερού, τόσο σε υγρή μορφή σε φιαλίδια, όσο και σε μορφή κονιάματος (σκόνης). Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρχε τόσο μεγάλη λαχτάρα για το νερό που οι συγκεντρωμένοι δάγκωναν τα χέρια των τυχερών για να τους αποσπάσουν τα μπουκάλια που είχαν καταφέρει να πάρουν !

http://news247.gr/eidiseis/afieromata/article3928411.ece/BINARY/w660/apogevmatini.jpg

Το θλιβερό της υπόθεσης ήταν ότι γονείς 18 παιδιών που νοσηλεύονταν με λευχαιμία και κακοήθεις όγκους στο νοσοκομείο «Aγλαΐα Kυριακού», σταμάτησαν την κλασική θεραπεία και έδιναν στα παιδιά το νερό του Kαματερού. Ως αποτέλεσμα, ένα από τα παιδιά πέθανε και η κατάσταση των υπολοίπων παρουσίασε επιδείνωση.

Αποτέλεσμα εικόνας για νερό του Καματερού

Όπως όλες οι απάτες φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν απότομα, έτσι λοιπόν και σε αυτή την περίπτωση όταν ήρθαν τα πρώτα πορίσματα από το Δημόκριτο ότι το νερό όχι μόνο θαυματουργό δεν ήταν αλλά ήταν και επικίνδυνο καθώς περιείχε ραδιενέργεια 35-38% η κατανάλωση του νερού απαγορεύτηκε και επίσημα.

Ο Γιώργος Καματερός καταδικάζεται σε εξαγοράσιμη οκτάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 8.000 δραχμών και ο συνεργάτης του, ο εφοπλιστής – οικονομολόγος  Γ. Γράτσος σε επίσης εξαγοράσιμη φυλάκιση 4 μηνών και πρόστιμο 5.000 δραχμών.

Αφού τελείωσε με τις δικαστικές του περιπέτειες, έμεινε στο εξωτερικό για 22 χρόνια και έπειτα γύρισε στη πατρίδα του, στη Κω. Το 1998 σε ηλικία 58 ετών αυτοκτόνησε καθώς τα οικονομικά του προβλήματα τον έπνιξαν !