Πριν λίγες μέρες άνοιξαν για πρώτη φορά οι πόρτες για τον κόσμο. Όχι, τα μαγαζάκια δεξιά κι’ αριστερά δεν είναι γεμάτα, αλλά ο χώρος μπορεί να λειτουργήσει. Η Αγορά είναι σε αναμονή. Αναμονή σημαίνει ένα πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων έξι εβδομάδων μ’ «ελεύθερο θέμα» τις Παρασκευές (όποιος θέλει πάει στο παράρτημα του Συν Αθηνά στην Αγορά και δηλώνει τι θέλει να παρουσιάσει).

 

Τι λέτε, θέλετε να μάθουμε περισσότερα να δούμε ολοκαίνουργιες φωτογραφίες; Κτίριο φρέσκο και καθαρό. Για όσο καιρό προλάβουμε να το χαρούμε πριν πλακώσουν οι βάνδαλοι με τα spray κι αρχίσουν πάλι τις μουτζούρες τους.

Παρ’ όλο που στην Κυψέλη είναι πολύ «στριμωγμένα» τα πάντα, η γειτονιά γύρω από την Φωκίωνος Νέγρη παραμένει ένα αυθεντικό αστικό κέντρο, με κάποια ωραία αρχιτεκτονικά δείγματα και βέβαια με την πολύπαθη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Από την ακμή πέρασε στην παρακμή, μετά στις καταλείψεις και όταν στην συνέχεια εμφανίστηκαν τα γνωστά προβλήματα των καταλήψεων,  ένα ωραίο πρωί μπήκε μέσα ο Δήμος και καθάρισε τα πάντα και ύστερα αποφάσισε ότι πρέπει μέσω και του “συνΑθηνά”, να καλέσει διάφορες ομάδες της πόλης να προτείνουν  ιδέες για τη διαχείριση της Αγοράς….

Διαβάστε την συνέχεια στο nikosonline.gr