Το πρώτο βραβείο για την καλύτερη πόλη – προορισμό κέρδισε το Ηράκλειο, στην τελετή απονομής των «Greek Travel Awards Σκανδιναβίας»

Το πρώτο βραβείο για την καλύτερη πόλη – προορισμό κέρδισε το Ηράκλειο, στην τελετή απονομής των «Greek Travel Awards Σκανδιναβίας», η οποία διεξήχθη την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης (στην αίθουσα «Nobel Hall», όπου λαμβάνει χώρα παραδοσιακά η καθιερωμένη δεξίωση, μετά την απονομή των βραβείων Νόμπελ). Πρόκειται για μια ακόμα σημαντική διάκριση για την πόλη, η οποία όπως υποστηρίζει η δημοτική αρχή, επιβεβαιώνει την τουριστική δυναμική που έχει αναπτυχθεί. 

Για τα βραβεία ψήφισαν 20.000 άτομα από Σουηδία, Νορβηγία, Δανία, καθώς και μια εννιαμελής επιτροπή με παράγοντες του τουρισμού από την Ελλάδα και την Σκανδιναβία.

Το βραβείο, εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου, παρέλαβε ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού και επικοινωνίας Gian Andrea Garancini. Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των σουηδικών αρχών, καθώς και φορέων από την Ελλάδα αλλά και την Κρήτη, η οποία κέρδισε αρκετά βραβεία, μεταξύ των οποίων και αυτό του καλύτερου προορισμού συνολικά (Περιφέρεια Κρήτης).

πηγή