Το Άλσος του Οικονομίδη ανακαινίστηκε και μάλιστα ανανεωμένο και σύγχρονο ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Διονύση Σαββόπουλο και τη μπάντα του από 22 Νοεμβρίου. Με το Green Park όμως τι θα γίνει; Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει γιατί ρημάζει τόσα χρόνια;

 

Και όχι τίποτα άλλο, αλλά το Άλσος του Οικονομίδη πρέπει να ψάξεις να το βρεις, το Green Park όμως είναι πάνω στον δρόμο, φάτσα κάρτα που λέμε. Και είναι παράλογο, ένας χώρος πάνω στην οδό Μαυροματαίων, τόσο κοντά στο κέντρο, ένας χώρος με τέτοια ιστορία να βρίσκεται εκεί παρατημένο σαν κουφάρι.

Το Green Park κουβαλάει ιστορία και μνήμες, μια και ήταν σημείο αναφοράς για τους Αθηναίους για την διασκέδαση. Χρόνια τώρα, αυτό το κομψό στέκι καταστρέφεται, γεμίζει γκράφιτι και σκουπίδια. Τι φταίει και δεν το φτιάχνουν; Η γραφειοκρατία, η κρίση ή ο νεοελληνικός ωχαδερφισμός; Πως αφήνουν ένα χώρος πολιτισμού, διασκέδασης και κοινωνικής ζωής να έχει μετατραπεί σε σκουπιδερί;

Από το Green Park πέρασαν σχεδόν όλα τα είδη της διασκέδασης: βαριετέ, χοροί, εκδηλώσεις, ζογκλέρ, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις, συναυλίες αλλά και μικρές καθημερινές στιγμές για καφεδάκι και γλυκό. Ήταν στέκι επώνυμων και ανώνυμων, χιλιάδες ραντεβού στο Green Park, σκασιαρχεία απ’ το σχολείο, συζητήσεις, φαγητό, ποτό είναι πια απλά φαντάσματα του παρελθόντος.

Έχω πιάσει πολλές φορές τον εαυτό μου να αναρωτιέται αν όλα αυτά γίνονται από ανικανότητα ή από αδιαφορία για τον ίδιο μας τον τόπο.

Δεν πρόλαβα το Green Park στις δόξες του, αλλά…..

 

Η συνέχεια στο λαθημερινό μας magazino nikosonline.gr