Μικροσκοπική, τεράστια, καλλιτεχνική με … κορδελάκια και ουρίτσες, απλή και ξεκάθαρη ή τόσο μπερδεμένη που είναι αδύνατον να την αποκρυπτογραφήσεις. Η προσωπική υπογραφή θεωρείται ότι είναι το σήμα κατατεθέν μας, αποκαλύπτοντας πολλά για τον χαρακτήρα μας όπως λένε οι γραφολόγοι. Ή μήπως παρουσιάζει αυτό που θέλουμς να δείξουμε στους άλλους;

Ειλικρινής ή υποκριτική ;

‘Οπως αναφέρει η διακεκριμένη Αμερικανίδα γραφολόγος Andrea McNicol στο Psychology Today, η υπογραφή αντιπροσωπεύει τη δημόσια εικόνα μας. Μπορεί να γράφουμε ένα κείμενο με έναν οποιονδήποτε γραφικό χαρακτήρα, όταν όμως φτάνουμε στην υπογραφή τα πράγματα αλλάζουν : είναι σαν να παρουσιάζουμε την ταυτότητά μας. Η υπογραφή αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο συστήνουμε τον ευατό μας δημοσίως – και δε δίνει απαραίτητα την πραγματική μας εικόνα. Δηλαδή ενδέχεται άλλο πρόσωπο να είμαστε στην ιδιωτική μας ζωή και άλλο πρόσωπο να θέλουμε να δείξουμε προς τα έξω. Ένας πεπειραμένος γραφολόγος μπορεί να καταλάβει αρκεί να συγκρίνει ένα οποιοδήποτε γραπτό μας με την υπογραφή μας.

Μεγάλη ή μικροσκοπική :

Για παράδειγμα, μία μεγάλη υπογραφή συχνά φανερώνει άνθρωπο που πασχίζει να ακουστεί, να τραβήξει την προσοχή με κάθε τρόπο, γιατί μέσα του ουσιαστικά αισθάνεται μικρός – το ίδιο και μία υπερβολική στολισμένη υπογραφή. Αντίθετα, μία υπογραφή μικρότερη σε μέγεθος από το συνηθισμένο τρόπο γραφής του ατόμου, υποδηλώνει κάποιον που δε θέλει να στρέψει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας και να περνάει απαρατήρητος.

Ευανάγνωστη η ακατανόητη :

Αν η υπογραφή είναι ευανάγνωστη, σημαίνει ότι ο κάτοχός της επιθυμεί να είναι αναγνωρίσιμος, δεν έχει τίποτα να κρύξει. Αν είναι μονίμως και επίτηδες δυσνόητη, φανερώνει ότι αυτός που την έγραψε έχει απροθυμί να αποκαλύψει την προσωπικότητά του. Αν είναι δυσανάγνωστη λόγω κεκτημένης ταχύτητας, μπορεί να δείχνει ένα γρήγορο στοχαστή.

Ολόκληρη ή κομμένη :

Αν η υπογραφή δεν περιέχει ολόκληρο το όνομα αλλά μέρος του, ενδέχεται να φανερώνει μία κρυφή επιθυμία αυτοκαταστροφής. Αν κάποιος ξεκίνησε να υπογράφει με ολόκληρο το όνομά του και στην πορεία άρχισε να το μικραίνει, δηλαδή δε γράφει όλα τα γράμματα ή όλα του τα ονόματα, τότε ίσως να αισθάνεται βαθιά μέσα του ένα είδος ξεπεσμού ( φυσικά εξαιρείται η μονογραφή που βάζουμε αντί της πλήρους υπογραφής μας λόγω βιασύνης).

Ανεβαίνει ή πέφτει :

Όταν μία υπογραφή έει την τάση να… πέφτει προ τα κάτω, τότε υποδηλώνει ότι ο κάτοχος της βιώνει ένα είδος κατάθλιξης. Αντλιθετα, όταν είναι γραμμένη ίσια ή προς τα πάνω, δείχνει ότι ο υπογράφων είναι ικανοποιημένος από τον ευατό του – εκτός αν ανεβαίνει υπερβολικά προς τα επάνω, οπότε είναι κακό σημάδι.

Περίτεχνη ή σκοπιμότητα :

Πολλοί βέβαια καταλήγουν σε μία περίτεχνη υπογραφή πιστεύοντας ότι δυσκολότερο να αντιγραφεί. Όμως η αλήθεια είναι ότι μία ευανάγνωστη, φυσική και γρήγορη υπογραφή είναι πολύ πιο δύσκολο να την αντιγράψει κάποιος.

πηγή

Η ανάλυση υπογραφών διάσημων επιτυχημένων ατόμων