Την λατρέψαμε και ακόμα την λατρεύουμε. Έχουμε περάσει πολύ ωραία μαζί της. Έμενε στο Μαρούσι και είχε μια κόρη την Φωτεινή Αποστολίδου, και μια εγγονή. Πέθανε στις 12 Φεβρουαρίου του 1980 και παραμένει ακόμα αξιαγάπητη χάρη στις ταινίες της. Κηδεύτηκε παρουσία ελάχιστου κόσμου, στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Η Γεωργία Βασιλειάδου, το πραγματικό επίθετο της οποίας ήταν Αθανασίου, είναι γνωστή στο κοινό από τις ελληνικές ταινίες και κυρίως τις κωμωδίες στις οποίες πρωταγωνίστησε. Το ξέρετε όμως ότι ξεκίνησε ως λυρική τραγουδίστρια; Και όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες στα νιάτα της ήταν μια γοητευτική κοπέλα. Γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Ιανουαρίου 1897 και πέθανε στις 12 Φεβρουαρίου 1980. Το πραγματικό της όνομα ήταν Γεωργία Αθανασίου και υποχρεώθηκε να αφήσει νωρίς το σχολείο για να εργαστεί στο κατάστημα του θείου της που έφτιαχνε και πουλούσε κορνίζες. Ήταν 7 ετών και έπρεπε να βοηθήσει την πολυμελή οικογένειά της (είχε 9 αδέλφια), μετά τον αιφνίδιο θάνατο του πατέρα της όταν έπεσε από το άλογο του. Ήταν αξιωματικός του ιππικού.

Στις πολύ λίγες ελεύθερες ώρες της έβρισκε διέξοδο στο τραγούδι. Ίσως δεν είναι ευρύτατα γνωστό ότι ξεκίνησε την καλλιτεχνική της καριέρα ως mezzo σοπράνο στη Λυρική Σκηνή. Η Βασιλειάδου πρωτοεμφανίστηκε το 1923 στα Ολύμπια, τη σημερινή Λυρική Σκηνή (στη χορωδία) σε έργο του Βέρντι, και στη συνέχεια εντάχθηκε στη χορωδία του μελοδράματος και στην οπερέτα. Στα μέσα της δεκαετίας του ’20 αποφάσισε να ασχοληθεί και με την υποκριτική όπου…..

Διαβάστε τη συνέχεια στο nikosonline.gr