Την κινεζική πρωτοχρονιά ετοιμάζεται να γιορτάσει για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη στη λεγόμενη Chinatown της πόλης.

Πρόκειται για την περιοχή της Αισώπου, η οποία στις 13 Φεβρουαρίου αναμένεται να πλημμυρίσει με χρώματα και αρώματα από την Κίνα, με την ευκαιρία της έλευσης της χρονιάς του πιθήκου.

Τις εκδηλώσεις που σχεδιάζεται να οργανωθούν στη δυτική Θεσσαλονίκη επιμελούνται οι εκπρόσωποι της κινεζικής κοινότητας που δραστηριοποιούνται και επαγγελματικά στη συγκεκριμένη περιοχή σε συνεννόηση με τον αντιδήμαρχο Ανάπτυξης του κεντρικού δήμου Πέτρο Λεκάκη.

Όλοι οι Θεσσαλονικείς είναι προσκεκλημένοι στη μεγάλη γιορτή που προετοιμάζεται. Η λεγόμενη Chinatown της Θεσσαλονίκης, η περιοχή δηλαδή που περικλείεται από τη Μοναστηρίου, την 26ης Οκτωβρίου, την Αισώπου, την Ταντάλου και τη Σαπφούς αναμένεται να στολιστεί με κυρίαρχο το κόκκινο χρώμα, το οποίο συμβολίζει τη φωτιά, που πιστεύεται ότι διώχνει την κακή τύχη. Τη γιορτή για την κινεζική πρωτοχρονιά αναμένεται να πλαισιώσει μία μεγάλη παρέλαση, ενώ στον κόσμο που θα παρευρεθεί θα προσφέρονται δωρεάν δημοφιλή πιάτα της κινεζικής κουζίνας.

Ανάπλαση από το δήμο
Πρόσφατα στην περιοχή μεταξύ της Μοναστηρίου, της 26ης Οκτωβρίου, της Αισώπου, της Ταντάλου και της Σαπφούς ο δήμος Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε έργα ανάπλασης, κόστους περίπου 800.000 ευρώ. Σκοπός της παρέμβασης που επιχειρήθηκε ήταν οι δρόμοι της περιοχής να αποκτήσουν και πάλι έναν παραδοσιακό χαρακτήρα. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στο πλαίσιο των έργων που υλοποιήθηκαν επαναχρησιμοποιήθηκαν οι παλιοί κυβόλιθοι που υπήρχαν στην περιοχή.

Με την ευκαιρία των έργων που υλοποιήθηκαν, ο Γιάννης Μπουτάρης κάλεσε τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή να φροντίσουν να της δώσουν ένα ιδιαίτερο κινεζικό χρώμα, μετατρέποντάς την κατά μία έννοια στην Chinatown της Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, μάλιστα, σε πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή, παρουσία και του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάση Παππά, δεσμεύτηκε ότι ο δήμος από την πλευρά του θα νοικιάσει χώρο για τη λειτουργία περιπτέρου πληροφοριών, με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη της Αισώπου.

πηγή