Έχετε αποφασίσει να ταξιδέψετε στο εξωτερικό. Ο προορισμός είναι ήδη αποφασισμένος. Ωστόσο, βρίσκεστε ανάμεσα σε ένα δίλημμα.

Να κλείσετε το πακέτο με την προσφορά που είδατε στο ταξιδιωτικό πρακτορείο ή να το οργανώσετε όλο μόνοι σας; Είναι αλήθεια ότι τα πακέτα των τουριστικών γραφείων μοιάζουν πάντα δελεαστικά και ως ιδανική επιλογή. Ποιες “παγίδες” όμως κρύβουν; Μάθετε, λοιπόν, ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά του να ταξιδεύετε με γκρούπ και αποφασίστε αν θα το επιχειρήσετε ή όχι.

Τα υπέρ
1.Κανονίζει άλλος για εσάς τα διαδικαστικά. Αν επιλέξετε να ταξιδέψετε με γκρουπ, θα απευθυνθείτε στο ταξιδιωτικό πρακτορείο και από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν οι υπεύθυνοι να διευθετήσουν μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια του ταξιδιού σας. Κερδίζετε πολύ χρόνο και αυτό σίγουρα είναι υπέρ.
2. Αν πήρατε την απόφαση τελευταία στιγμή, κερδίζετε σε χρήμα. Σε περίπτωση που είστε από εκείνους τους τύπους που αποφασίζουν στο παρά πέντε, το ταξίδι με γκρουπ σίγουρα αποτελεί ιδανική επιλογή, καθώς οι τιμές των αεροπορικών και των ξενοδοχείων είναι pre-fixed. Έτσι, δεν θα επιβαρυν

santorini-best-photos
Διαβάστε επίσης : Τι ψάχνουν οι τουρίστες στο google για τις Κυκλάδες

θείτε με έξτρα κόστος. 3.Έχετε μαζί σας ξεναγό- οδηγό. Είναι ο άνθρωπός σας καθώς ξέρει τα πάντα για τον προορισμό που επισκέπτεστε (συνήθως είναι ντόπιος συνεργάτης του εκάστοτε ταξιδιωτικού γραφείου), δεν χρειάζεται να κάνετε καμία έρευνα, όλα είναι έτοιμα για εσάς κι εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλώς να ακολουθήσετε τον ειδικό.

4. Τα πακέτα, τις περισσότερες φορές, περιλαμβάνουν ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι η ομαλή έκβαση του ταξιδιού σας είναι εγγυημένη, κι αν κάτι πάει στραβά, άλλος θα είναι ο υπεύθυνος για να λύσει το πρόβλημα.
5. Τα περισσότερα ομαδικά ταξίδια στην τιμή συμπεριλαμβάνουν και κάποιο γεύμα. Δηλαδή εξοικονόμηση χρημάτων από την πλευρά σας, καθώς δεν θα χρειαστεί να ξοδέψετε επιπλέον χρήματα για ένα από τα δύο γεύματα της ημέρας.
6. Η παρέα σας είναι μεγάλη. Δεν είναι το ίδιο να ταξιδεύετε μόνος σας (ή με ακόμη έναν) με το να ταξιδεύετε με μια ομάδα ατόμων. Κοινωνικοποιείστε περισσότερο, διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο και κάνετε νέες γνωριμίες, ενώ θα βρείτε πάντα κάποιον πρόθυμο για κουβεντούλα και σχολιασμό.
[divider]
Τα κατά
1. Το πρόγραμμα είναι προκαθορισμένο. Όταν ταξιδεύετε με γκρουπ το πρόγραμμα της διαμονής σας είναι οργανωμένο από πριν, χωρίς να υπάρχει πάντα η ευελιξία προσαρμογής του στις εκάστοτε ανάγκες σας. Έτσι, μπορεί οι δύο ώρες για ελεύθερο χρόνο που έχετε διορία μπορεί να μην είναι αρκετές για εσάς.
2. Επισκέπτε τα πιο τουριστικά μέρη και αξιοθέατα. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε την δυνατότητα να ανακαλύψετε μικρούς “θησαυρούς” και να νιώσετε για λίγο… εξερευνητές. Σε καμία περίπτωση δεν θα ανακαλύψετε τα ψαγμένα στέκια των ντόπιων, ούτε θα μπορέσετε να ακολουθήσετε τα tip των φίλων σας που επισκέφτηκαν πριν από εσάς το συγκεκριμένο μέρος.
3. Στο πακέτο του πρακτορείου η είσοδος σε αξιοθέατα δεν συμπεριλαμβάνεται. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπροείτε να κλείσετε το εισιτήριό σας online και να κερδίσετε κάποια προνομιακή τιμή. Επιπλέον, η αναμονή στην ουρά δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο έχετε να κάνετε κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας.
4. Αν είστε από τους πολύ οργανωτικούς τύπους που προγραμματίζουν το κάθετι αρκετό χρονικό διάστημα πριν, ένα ταξίδι με πρακτορείο θα σας κοστίσει περισσότερο. Γιατί αν γνωρίζετε από πολύ νωρίς πότε θέλετε να ταξιδέψετε, τότε σίγουρα θα επιτύχετε καλύτερες τιμές τόσο στα αεροπορικά εισιτήρια όσο και στο ξενοδοχείο της επιλογής σας.