Μετά από στοχευμένες και πολύμηνες έρευνες, που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο παγκόσμιας επιχείρησης για την πάταξητου φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος δύο Ελλήνων, ηλικίας 72 και 34 ετών, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου και πορνογραφικών παραστάσεων ανηλίκων.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος και μίας 41χρονης Ελληνίδας, για τα ίδια αδικήματα και αυτό την καθιστά την πρώτη γυναίκα που κατηγορείται στην Ελλάδα για τέτοιου είδους αδικήματα.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, διεξήγαγαν πολύμηνη έρευνα στο διαδίκτυο για τον εντοπισμό χρηστών, οι οποίοι εμπλέκονται σε κατοχή και διαμοιρασμό υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά την οποία προέκυψαν ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του διαδικτύου εντός της Ελληνικής επικράτειας.
Τα παραπάνω τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από την οποία εκδόθηκε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Άμεσα, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης και ταυτοποίηθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη, τα οποία αντιστοιχούσαν στους παραπάνω τρεις δράστες.
Από την επιτόπια έρευνα στις οικίες του 72χρονου και του 34χρονου, στις 8 και 17 Μαρτίου αντίστοιχα, βρέθηκαν στα ψηφιακά μέσα που κατείχαν, εκατοντάδες αρχεία με οπτικοακουστικό υλικό, (φωτογραφίες και βίντεο), το περιεχόμενο των οποίων αφορά υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ κατά την έρευνα στην οικία της 41χρονης ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στις εν λόγω πράξεις. Ειδικότερα κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
* δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές (laptop),
* δύο εσωτερικοί σκληροί δίσκοι,
* δύο φορητοί σκληροί δίσκοι,
* δύο φορητές συσκευές αποθήκευσης USB δεδομένων,
* δύο κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM και
* πέντε DVD
Τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση και την Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών αντίστοιχα για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.
Ο 72χρονος και ο 34χρονος , με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές, ενώ η δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος της 41χρονης υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
* Τηλεφωνικά: 11188
* Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.g r
* Μέσω της εφαρμογής ( application ) για έξυπνα τηλέφωνα ( smart phones ): CYBER ΚΙ D
* Μέσω twitter: @CyberAlertGR

πηγή