Διευρύνει το δίκτυο των προορισμών η αεροπορική εταιρεία Ellinair του Ομίλου Μουζενίδη, ενισχύοντας σημαντικά τη διασύνδεση δημοφιλών ελληνικών προορισμών με υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος πόλεις του εξωτερικού.

Η εταιρεία, στον δεύτερο χρόνο λειτουργίας των τακτικών της πτήσεων, έχει ήδη συμπεριλάβει στο διεθνές της πρόγραμμα 40 πόλεις σε 15 χώρες και δίνει έμφαση στη διεξαγωγή απευθείας συνδέσεων και στην παροχή οικονομικών ναύλων.

Στο πρόγραμμα των δρομολογίων της Ellinair για το 2016 περιλαμβάνονται απευθείας πτήσεις προς πολυάριθμες ρωσικές πόλεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και το Ηράκλειο, καθώς και προς πόλεις της Ουκρανίας, από τη Θεσσαλονίκη, την Κέρκυρα και το Ηράκλειο. Η Ρίγα της Λετονίας θα συνδέεται απευθείας τόσο με τη Θεσσαλονίκη, όσο και με την Κέρκυρα. Επίσης, η Θεσσαλονίκη συνδέεται απευθείας με την Τιφλίδα της Γεωργίας και την Αστάνα του Καζακστάν, καθώς και με το Ταλίν της Εσθονίας, τη Σμύρνη, τη Βουδαπέστη, το Βουκουρέστι, το Βελιγράδι, τη Λάρνακα και 3 πόλεις της Ιταλίας: τη Ρώμη, το Μιλάνο και τη Βερόνα.

Πτήσεις θα διενεργούνται και προς την πρωτεύουσα της Πολωνίας, Βαρσοβία και την πόλη Κατοβίτσε, τόσο από τη Θεσσαλονίκη, όσο και από το Ηράκλειο, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση της εταιρείας για τις απευθείας πτήσεις προς τις γερμανικές πόλεις Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ντίσελντορφ, Βερολίνο, Ανόβερο, Αμβούργο και Λειψία. Μέχρι την έναρξη της θερινής περιόδου, η εταιρεία αναμένει να προσθέσει και άλλες πτήσεις.

πηγή