Στην εταιρία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» ανατέθηκε η αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πύλου. Ο ανερχόμενος τουριστικός προορισμός προστέθηκε στο δίκτυο των 28 υδατοδρομίων που βρίσκονται σε φάση υλοποίησής τους από την εταιρεία.

Η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» έχει ήδη ολοκληρώσει την αδειοδότηση του πρώτου υδατοδρομίου της χώρας στην Κέρκυρα, ενώ σύντομα ολοκληρώνει την αδειοδότηση του Υ/Δ Παξών και ακολουθούν αυτά της Πάτρας και των υπολοίπων νησιών του Ιονίου. Με τα υδατοδρόμια αυτά και την προσθήκη νέων «στρατηγικών» προορισμών (όπως είναι η Πύλος) η «Ελληνικά Υδατοδρόμια» θέτει τις βάσεις για τη δημιουργία εκτενούς δικτύου υδατοδρομίων στη Δυτική Ελλάδα, σημειώνει η εταιρία σε ανακοίνωσή της.

Οι διαδικασίες για την αδειοδότηση του υδατοδρομίου Πύλου ξεκίνησαν άμεσα. Ήδη, κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» μετέβη στην Πύλο και μετά από  αυτοψία χωροθέτησε το υδατοδρόμιο στο λιμάνι της πόλης, το οποίο θεωρείται ως ένα από τα πλέον ασφαλή λιμάνια στη Μεσόγειο (λόγω της νήσου Σφακτηρίας που βρίσκεται μπροστά του και με το μακρόστενο σχήμα της, λειτουργεί ως φυσικός κυματοθραύστης).

Μέσω του υδατοδρομίου της Πύλου, εκτός των άλλων, θα εξυπηρετούνται και πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών από/και προς άλλους τουριστικούς προορισμούς (π.χ. προς Κρήτη, Ιόνιο, Κυκλάδες), καθώς και προς άλλους σημαντικούς προορισμούς-πόλεις της Πελοποννήσου (Πάτρα, Κόρινθο, Κατάκολο, Ναύπλιο, κ.λπ.).Ακόμα, θα πραγματοποιούνται περιηγητικές πτήσεις (Sightseeing) προς τα αξιοθέατα της περιοχής, ενώ θα καλύπτονται και αεροπορικές μεταφορές ειδικού σκοπού (νοσοκομειακές, cargo κ.λ.π).

Επιπλέον, η γεωγραφική θέση της Πύλου εξασφαλίζει την εύκολη σύνδεση του υδατοδρομίου με το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, μέσω πτήσεων που θα πραγματοποιούνται με αμφίβια Υδροπλάνα. Οι τουρίστες, φτάνοντας στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, θα έχουν τη δυνατότητα να επιβιβάζονται σε υδροπλάνο και με πτήση ολιγόλεπτης διάρκειας να βρίσκονται στην Πύλο.

Με αφορμή τη δημιουργία υδατοδρομίου ο Δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, κ. Δ. Καφαντάρης δήλωσε: «Η αδειοδότηση του υδατοδρομίου στο Δήμο μας, σηματοδοτεί μια καινούργια προοπτική ανάπτυξης του Τουρισμού και κατ’ επέκταση της τοπικής οικονομίας. Ένα όνειρό μας γίνεται πραγματικότητα, κάνοντάς μας πιο αισιόδοξους για το μέλλον και τον τόπο μας.»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», κ. Τάσος Γκόβας, τόνισε: «Ως εταιρεία, πιστεύουμε ότι ο ρόλος του υδατοδρομίου της Πύλου θα είναι κομβικός για την βιώσιμη λειτουργία των υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Η Πύλος αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα εξαιρετικό τουριστικό προορισμό, ο οποίος αναπτύσσεται με προγραμματισμό, δίνοντας έμφαση σε ποιοτικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η αειφόρος ανάπτυξη».  «Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, ταιριάζει απόλυτα η λειτουργία  του υδατοδρομίου, ενός συγκοινωνιακού μοντέλου που δεν απαιτεί βαριές κατασκευές και είναι πολύ φιλικό προς το φυσικό περιβάλλον», πρόσθεσε ο κ. Γκόβας.

πηγή