αξιοθέατα στη Σκύρο

paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d

 

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στη Σκύρο !

 

 

  • Το Άγαλμα της Αιώνιας Ποίησης (χάρτης)

agalma poiisisΤο Άγαλμα της Αιώνιας Ποίησης, το οποίο είναι αφιερωμένο στο Ρούπερτ Μπρούκ, βρίσκεται κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο και φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Μ. Τόμπρο το 1930 ύστερα από διεθνή έρανο. Στη βάση του αγάλματος υπάρχει ανάγλυφη προτομή του ποιητή με την εξής αφιέρωση : » στον Ρούπερτ Μπρούκ 1887 – 1915 στην αθάνατη ποίηση». Στο σημείο που βρίσκεται το άγαλμα έχει καταπληκτική θέα.

 

[divider]

  • Το Λαογραφικό Μουσείο Μάνου Φαλτάϊτς (χάρτης)

the-faltaitsjpgΤο Λαογραφικό Μουσείο θα το βρείτε στο παλιό αρχοντικό της οικογένειας Φαλτάϊτς, στην πλατεία του Μπρουκ στη χώρα της Σκύρου. Στο Μουσείο μπορείτε να θαυμάσετε την ιστορία της Σκύρου. Υπάρχουν συλλογή βιβλίων και εγγράφων αντικείμενα διαφόρων εποχών.

 

 

 

 

 

[divider]

  • Αρχαιολογικός χώρος Παλαμαρίου (χάρτης)

palamari skirosΣτη θέση Παλαμάρι ύστερα από ανασκαφές της αρχαιολογικής υπηρεσίας αποκαλύφθηκε ένας εντυπωσιακός οικισμός που χρονολογείται από την περίοδο του Χαλκού (2500 – 1800 π.Χ). Αυτό που παρατηρεί κάποιος όταν επισκεφθεί το χώρο είναι οργανωμένη πολεοδομία, με δρόμους και κεντρικούς αγωγούς. Αρκετά από τα ευρύματα εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο της Σκύρου.

[divider]

  • Το Ναυάγιο παραλίας Αγαλίπα (χάρτης)

nayagio skiroyΔίπλα από την παραλία του Άγιου Πέτρου υπάρχουν δύο κολπάκια που στο ένα είναι το ναύαγιου του πλοίου. Να σημειώσουμε ότι η πρόσβαση στο σημείο είναι αρκετά δύσκολη, αλλά θα σας ανταμείψει η φυσική ομορφιά που θα αντικρύσετε όταν φτάσετε στην παραλία.

 

 

 

[divider]

kastroΤο βυζαντινό Κάστρο στο νησί της Σκύρου βρίσκεται στο ψηλότερο μέρος του νησιού. Σε ένα βράχο 179 μέτρων με φανταστική θέα υπήρξε κατά περιόδούς καταφύγιο των κατοίκων της Σκύρου, καθώς όλοι του είχαν ένα δεύτερο νοικοκυριό στο κάστρο.

Στο ψηλότερο σημείο της Χώρας της Σκύρου σε έναν απόκρημνο βράχο ύψους 179 μέτρων πάνω από την απεραντοσύνη του Αιγαίου, βρίσκεται το Κάστρο της Σκύρου. Στο κάστρο υπάρχει και το Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.

 

[divider]

  • Ο Τάφος  του Άγγλου Ποιητή Μπρούκ (χάρτης)

Ο Άγγλος  Ποιητής Μπρούκ άφησε την τελευταία του πνοή τη νύχτα της 23ης Απριλίου 1915 στη θέση Τρεις Μπούκες στο νησί της Σκύρου. Ένας ιδεαλιστής, ρομαντικός ποιητής υπήρξε θαυμαστής της Ελλάδας και ένθερμος φιλέλληνας. Προς τιμή του ανεγέρθηκε μνημείο με ανδριάντα στην πόλη της Σκύρου στη πλατεία Μπρουκ.

 

 

[divider]

  • Οι Θαλάσσιες Σπηλιές (χάρτης)

spilies skirosΗ Σκύρος εκτός από τις πολυάριθμες παραλίες  υπάρχουν αρκετές θαλάσσιες σπηλιές. Όσοι βρεθείτε σε αυτό το όμορφο νησί να τις επισκεφθήτε, καθώς υπάρχουν  οργανωμένες εκδρομές  με καϊκάκια που αναχωρούν προς αυτές.