αξιοθέατα στη Σκόπελο

paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d

 

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στη Σκόπελο !

 

 

  • Η Ακρόπολη της Αρχαίας Σελινούντα (χάρτης)

selinountas

Στη βορειοδυτική πλευρά της Σκοπέλου, απέναντι από τη Σκιάθο και την Εύβοια, στη θέση του σημερινού οικισμού του Λουτρακίου, χτίστηκε κατά την περίοδο του δεύτερου ελληνικού αποικισμού (8ος αι. π.Χ.) από Χαλκιδείς ναυτικούς η μία από τις τρεις αρχαίες πόλεις του νησιού, η “Σελινούς”.Στα ρωμαϊκά χρόνια η πόλη ήταν μια ήσυχη, κοσμοπολίτικη και πλούσια Λουτρόπολη και μετατοπίστηκε από το Παλιόκαστρο 500 μ. προς τα νοτιοανατολικά, παράλληλα με την ακτογραμμή, έως το χαμηλό πρανές των λόφων που κλείνουν αμφιθεατρικά προς τη θάλασσα, στη θέση “Κατακαλού”. Τα κτίρια της πόλης ήταν τουλάχιστον διώροφα και χτίστηκαν σύμφωνα με τη ρωμαϊκή τεχνοτροπία.

 

[divider]

armenopetraΈνας όρθιος βράχος στην άκρη της αμμώδης παραλίας, αποτελεί ένα ιδιαίτερο σκηνικό. Ο συνδιασμός των πεντακάθαρων νερών με το όμορφο φυσικό περιβάλλον αποτελεί πόλο έλξης αρκετών τουριστών.

 

 

 

[divider]

  • Ο  φάρος στο ακρωτήριο Γουρούνι (χάρτης)

gourouni

Ο φάρος βρίσκεται στο βόρειο άκρο της Σκοπέλου, φεύγοντας από τη Γλώσσα. Το Ελληνικό Δημόσιο ανέλαβε να το χτίσει το 1889. Έχει εστιακό ύψος 70 μέτρα με χαρακτηριστικό του γνώριμα είναι τρεις λευκές αναλαμπές ανά τριάντα δευτερόλεπτα και η φωτοβολία φθάνει τα 20 ναυτικά μίλια. Από το 1996 έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο.

 

[divider]

laografiko

Το Λαογραφικό Μουσείο στεγάζεται σε ένα κτήριο, ύστερα από μία δωρεά της οικογένειας Νικολαϊδη το 1991. Πολλά από τα αντικείμενα του μουσείου είναι προσφορές των κατοικων του νησιού, καθώς και της οικογένειας Νικολαϊδη. Θα μπορέσετε να θαυμάσετε συλλόγες  από την πλούσια ιστορία της Σκοπέλου, όπως κεντήματα, παραδοσιακές φορεσιές, κεραμικά, εργαλεία εποχής κλπ.

 

[divider]

romaika loutraΣτο σημερινό οικισμό Λουτράκι είχαν κτιστεί τα Ρωμαϊκά Λουτρα. Έκτος από χώρο προσωπικής υγιεινής, τα λουτρά αποτελούσαν και ένα σημείο για  ανταλλαγή απόψεων, περισυλλογή και τελικά έπαιζαν τον πιο σημαντικό ρόλο στην κοινωνική ζωή της πόλης. Το μωσαϊκό δάπεδο των λουτρων είναι αυτό που έχει διασωθεί που το μισό από αυτό βρίσκεται μέσα στη θάλασσα.

 

 

 

 

[divider]

tafoi peiratonΤα σεντούκια στην κορυφή στο βουνό Καρυά της Σκοπέλου, φημολογείται οτι είναι τάφοι πειρατών. Οι τάφοι των Πειρατών βρίσκονται στο βουνό Καρυά της Σκοπέλου. Πρόκειτε για μοναδικούς αρχαίους λαξευτούς τάφους πάνω από το Μοναστήρι του Αγίου Ευσταθίου. Όσοι θα φτάσετε στο σημείο θα ανταμειφθείτε με την φοβερή θέα, που θα μπορείτε να διακρίνετε το νησί της Σκιάθου και τα παραλια του Νομού Μαγνησίας.