αξιοθέατα στη Σκιάθο

paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d

 

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στη Σκιάθο !

 

 

Το Μπούρτζι που στο παρελθόν ήταν φρούριο, βρίσκετε στο λιμάνι της Σκιαθου όπου και το χωρίζει στα δύο. Σε αυτήν την μικρή χερσόνησο ιδρύθηκε το φρούριο από τους αδελφούς Γκίζι. Είχε δύο στρογγυλούς πύργους καθώς επάλξεις και πολεμίστρες. Υπήρχε δεξαμενή καθώς και το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, προστάτης των Ενετών. Σήμερα, από το παλιό φρούριο σώζονται λίγα υπολείμματα από τα τείχη. Όσοι το επισκεπτείτε θα μπορέσε να απολαύσετε τα εδέσματα του δημοτικού καφενείου, σε ένα μέρος γεμάτο πεύκα με μαγική θέα.

[divider]

  • Το Μουσείο των Μουσικών Οργάνων του Κόσμου (χάρτης)

Το Μουσείο των Μουσικών Οργάνων του Κόσμου βρίσκετε στη Μονή Ευαγγελιστρίας. Έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε διάφορα όργανα από πολλές χώρες του εξωτερικού. Επίσης πάρχουν εκθέματα από την συλλογής της Άννας Δεληγιάννη.

 

 

[divider]

  • Το Μνημείο των Εκτελεσθέντων “ΛΑΜΠΡΟΥ ΚΑΤΣΩΝΗ” (χάρτης)katsoni

Αξιόλογες εκδηλώσεις γίνονται στις αρχές Σεπτεμβρίου με το όνομα «Ημέρες Βιολιού», σε ανάμνηση της βύθισης του υποβρυχίου «Κατσώνης», στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμη, στη γιορτή του Αγ. Γεωργίου γίνονται ιππικοί αγώνες στη λίμνη, παλιό έθιμο που έχει αναβιώσει τα τελευταία χρόνια.

 

 

[divider]

  • Το Μουσείο Παπαδιαμαντή (χάρτης)papadiamanti mouseio

Το Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στη Σκιάθο, όπου ο σπουδαίος νεοέλληνας λογοτέχνης έζησε μεγάλο μέρος της ζωής, κτίστηκε γύρω στο 1860 από τον παπά – Αδαμάντιο, πατέρα του συγγραφέα. Το 1965 χαρακτηρίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμου ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο που χρειάζεται ειδική κρατική προστασία. Το κτίριο από το 1954 ανήκει στο Δήμο Σκιάθου.

 

[divider]

Το Λαογραφικό Μουσείο βρίσκεται στη Μονή Ευαγγελιστρίας. Μπορείτε να δείτε την καθημερινότητα των κατοίκων μέσα από τα εκθέματα όπως τον αργαλειό, τον παραδοσιακό φούρνο, τα χρηστικά σκεύη και τις τοπικές φορεσιές.

[divider]

 

Οι Τουράνες (ή Τρουλλονήσι) είναι δύο πολύ μικρές ακατοίκητες νησίδες των Βορείων Σποράδων που βρίσκονται νοτιοδυτικά της Σκιάθου.