αξιοθέατα στην Αλόννησο

paralies d aksiotheata d(3) pws tha pas d

 

 

Ανακαλύψτε τα αξιοθέατα στην Αλόννησο !

 

 

Η Στενή Βάλα είναι ένα γραφικό λιμανάκι που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 10 χλμ από το Πατητήρι. Μπορείτε να θαυμάσετε πολλά πλοία, ιστιοπλοϊκά και ψαρόβαρκες λόγω της απάνεμης τοποθεσίας του λιμανιού της.  Σε αυτό το φυσικό αξιοθέατο του νησιου της Αλοννήσου θα βρείτε γραφικά ταβερνάκια, καφέ, δωμάτια για διαμονή, mini market, σε ένα περιβάλλον που διατηρεί την γραφικότητα και το νησιώτικο χρώμα.

 

[divider]

  • Το Εθνικό Θαλάσιο Πάρκο (χάρτης)
    thalasio parko

Το νησί της Αλοννήσου  είναι το μοναδικό νησί που κατοικείται και βρίσκεται μέσα στα όρια του Εθνικόυ Θαλάσσιου Πάρκου.Το πάρκο φιλοξενεί αρκετά σπάνια και με κίνδυνο εξαφάνισης είδη, όπως η Μεσογειακή Φώκια. Επίσης βρίσκονται μέσα σε αυτό, είδη δελφινίων όπως το ζωνοδέλφινο, το κοινό δελφίνι, το σταχτοδέλφινο και το ρινοδέλφινο. Εχουν παρατηρηθεί ο ζιφιός και μεγαλύτερα κητώδη όπως ο φυσητήρας. (διαβάστε αφιέρωμα…)

 

[divider]

  • Το Ιστορικό και το Λαογραφικό Μουσείο (χάρτης)alonissos-museum-laografiko

Το Μουσείο είναι μία ιδιωτική προσπάθεια του Κώστα και της Άνγκελας Μαυρική. Ιδρύθηκε το 2000 και το οποίο βρίσκεται στα αριστερά του λιμανιού στο Πατητήρι. Σε αυτό το τετραώροφο πέτρινο κτήριο μπορείτε να θαυμάσετε συλλογή των πειρατικών εκθεμάτων με πολλά αντικείμενα από τα πειρατικά πλοία του 16ου με 18ου αιώνα, αντικείμενα της αντίστασης και του πολέμου των Ελλήνων του 1821, και γενικότερα εκθέματα από την ιστορία του νησιού.

[divider]

  • Το Κοκκινόκαστροkokkinokastro1

Το Κοκκινόκαστρο θεωρείται μια από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες της Αλοννήσου. Απότομοι βράχοι, κίτρινη άμμο, πολύχρωμες πέτρες και τα πράσινα πεύκα, συθέτουν ένα τοπίο τόσο ξεχωριστό και εντυπωσιακό. Όταν βρίσκεστε από ψηλά βλέπετε το κόκκινο  βράχο που βυθίζετε στη θάλασσα και σχηματίζει ένα ακρωτήρι.