Με ιστορία που «μετρά» χιλιάδες χρόνια, οι Σπέτσες είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αργοσαρωνικού. Στην αρχαιότητα ονομαζόταν Πιτυούσα, λόγω των πολλών πεύκων της, αλλά την εποχή της Ενετοκρατίας τής δόθηκε το όνομα «νησί των αρωμάτων»- isola di spezzie λόγω της ευωδιάς των λουλουδιών της.

Σπέτσες - Εκδρομή στο «νησί των αρωμάτων»! Αγαπημένος προορισμός τόσο για σύντομες αποδράσεις όσο και για καλοκαιρινές διακοπές, οι Σπέτσες, στο νοτιοδυτικό άκρο του Αργοσαρωνικού, βρίσκονται αντίκρυ στο πόρτο Χέλι, στην Αργολίδα, αλλά και πολύ κοντά στην αρχοντική Ύδρα.

Σπέτσες - Εκδρομή στο «νησί των αρωμάτων»! Η κοσμοπολίτικη αύρα της, η Αρμάτα, η μεγάλη ναυτική ιστορία του νησιού, όλα μαζί συνθέτουν το ψηφιδωτό της επίσκεψης στις Σπέτσες που τα έχει όλα: τη φημισμένη πλατεία του Ρολογιού, τη Ντάπια, τα αρχοντικά, το επιβλητικό Ποσειδώνιον, το Παλιό Λιμάνι, τα κανόνια από την επανάσταση του 1821. Στο μουσείο της Μπουμπουλίνας εκτίθενται προσωπικά της αντικείμενα ενώ στο αρχοντικό του Χατζηγιάννη- Μέξη φυλάσσονται και τα οστά της. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε και ευρήματα από το αρχαίο Ναυάγιο των Ιρίων, που χρονολογούνται από το 1.200 π.Χ. Με τα πόδια ή με ποδήλατο -ή και με άμαξα- η περιήγηση στις Σπέτσες είναι πραγματική απόλαυση.

Σπέτσες - Εκδρομή στο «νησί των αρωμάτων»! Τις ομορφιές των Σπετσών τις θαυμάσαμε και κινηματογραφικά, καθώς το νησί αποτέλεσε το φυσικό σκηνικό του πιο ξεκαρδιστικού εκλογικού ρομάντζου, ανάμεσα στην «κόρη του Σκούταρη» Τζένη Καρέζη και τον «ανιψιό του Κασσανδρή» Ανδρέα Μπάρκουλη. Η περίφημη σπηλιά της Νεράιδας, στην ταινία, δεν είναι άλλη από τη σπηλιά του Μπεκίρη, στη δυτική πλευρά του νησιού.

Σπέτσες - Εκδρομή στο «νησί των αρωμάτων»! Εκτός από τους παραθεριστές, που απολαμβάνουν τις βουτιές τους στις παραλίες του νησιού, οι Σπέτσες προσελκύουν πλήθος κόσμου όλο τον χρόνο. Άλλοι την επισκέπτονται για μονοήμερη εκδρομή. Τον Σεπτέμβριο πολλοί είναι εκείνοι που καταφτάνουν στο νησί για τη διάσημη γιορτή της Αρμάτας, τον εορτασμό της επετείου της Ναυμαχίας των Σπετσών που κορυφώνεται με την αναπαράσταση της ναυμαχίας, την πυρπόληση της τουρκικής ναυαρχίδας και πλήθος πυροτεχνημάτων. Το Οκτώβριο οι Σπέτσες μπαίνουν σε αθλητικό ρυθμό με τον μίνι μαραθώνιο Spetses Mini Marathon ενώ τον Απρίλιο εκεί διοργανώνεται το τρίαθλο Spetsathlon.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΣΤΙΣ ΣΠΕΤΣΕΣ ΕΔΩ