Οι αγαλιποκεφτέδες της Σκύρου αποτελούν κεφτέδες από αγαλίπες δηλαδή από ανεμώνες της θάλασσας, που ονομάζεται «ανεμώνα της θάλασσας». Περιέχουν επίσης κρεμμύδι, αλεύρι και μάραθα.

Υλικά

  • Αγαλίπες (Ανεμώνες της Θάλασσας – θα τις βρείτε πάνω σε βραχάκια)
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια και τα μάραθα. Πλένετε πολύ καλά τις αγαλίπες – προσοχή γιατί έχουν άμμο).
  2. Ρίχνετε το τριμμένο κρεμμύδι σε τηγάνι με λάδι να ροδίσει. Στη συνέχεια ρίχνετε τις αγαλήπες και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν πολτός. Προσθέτετε σιγά σιγά αλεύρι (2-3 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύετε μέχρι να σφίξει το μίγμα. Προσθέτετε το μάραθο, αλάτι και πιπέρι.
  3. Πλάθετε το μείγμα σε κεφτεδάκια, τα αλευρώνετε γύρω γύρω και τα ρίχνετε να τηγανιστούν σε τηγάνι με λάδι που έχει κάψει.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !

πηγή