Το νησί φαινόμενο

Επιστήμονες και media απ’ όλο τον πλανήτη επισκέπτονται το νησί μη τυχόν και καταλάβουν τι συμβαίνει. Γιατί σ’ αυτό το νησί οι άνθρωποι ξεχνούν να… πεθάνουν;

Ψάχνοντας κάτι στην διαδικτυακή έκδοση των New York Times βρήκα ένα παλιότερο άρθρο σχετικό με την μακροζωία στην Ικαρία, και θυμήθηκα επίσης ότι πριν κάποια χρόνια είχαν έρθει από το Discovery channel να κάνουν επιστημονικό ρεπορτάζ. Το ίδιο είχε γίνει και στο National Geographic. Σ’ αυτό το άρθρο λοιπόν, υπάρχουν πολλές εντυπωσιακές ιστορίες Ικαριωτών που σύμφωνα και με τον τίτλο “ξεχνούν να πεθάνουν”.

Ο αρθρογράφος λέει πως οι Ικαριώτες δεν φορούν ρολόγια, δεν αγχώνονται, εμπιστεύονται τα βότανα που τους χαρίζει το βουνό και όταν ρωτούνται πώς το καταφέρνουν, συνήθως απαντούν ότι μάλλον είναι ο καθαρός αέρας και το κρασί. Ο δημοσιογράφος αρχικά ασχολείται με την ιστορία του Σταμάτη Μωραΐτη ο οποίος το 1943 πήγε μετανάστης στης Η.Π.Α. Εκεί παντρεύτηκε μια Ελληνοαμερικάνα η οποία του χάρισε τρία παιδιά. Το 1976 αισθάνθηκε δύσπνοια και αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εργασία του. Οι γιατροί διέγνωσαν καρκίνο του πνεύμονα και του έδωσαν εννέα μήνες ζωής.

Ο κύριος Μωραΐτης αποφάσισε να αφήσει τις Η.Π.Α και να επιστρέψει στην αγαπημένη του Ικαρία ώστε να ταφεί στους προγόνους του….

 

Διαβάστε την συνέχεια στο http://www.nikosonline.gr/?p=22651