«Έλα να σου χαρίσουμε μία τηλεόραση. Εμείς δεν την θέλουμε» είχε πει η 24χρονη γειτόνισσα στον άτυχο 85χρονο για να τον προσελκύσει στο σπίτι της στις Σέρρες.

Αυτή και ο 29χρονο σύντροφός της είχαν πληροφορίες ότι ο ηλικιωμένος είχε μεγάλο χρηματικό ποσό στις τσέπες του. Το σχέδιο ήταν να τον χτυπήσουν μέσα στο σπίτι και να του αφαιρέσουν τα χρήματα.

Το απόγευμα της 27ης Δεκεμβρίου 2015 τον έπεισε να την ακολουθήσει προκειμένου να του δώσει την τηλεόραση. Ο 29χρονος ήταν κρυμένος μέσα στο σπίτι προκειμένου να αιφνιδιάσει τον ηλικιωμένο. Μόλις αυτός μπήκε στο σπίτι, τον χτύπησε με λοστό στην ωμοπλάτη και στην συνέχεια τον στραγγάλισε. Στη συνέχεια το ζευγάρι έβγαλε το παντελόνι του ηλικιωμένου προκειμένου να εντοπίσουν τα χρήματα, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν τελικά κατάφεραν τον σκοπό τους, καθώς δεν εντοπίστηκαν χρήματα στην κατοχή τους.

Το ζευγάρι μετά το έγκλημα έφυγε και πήγε σε οικισμό Ρομά στο Διδυμότειχο, όπου εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, στις 30 Δεκεμβρίου 2015, και συνελήφθη.

Επιπλέον, σε βάρος του 29χρονου εκκρεμούσαν μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης σύμφωνα με την οποία επιβάλλεται ποινή κάθειρξης 6 ετών για διακεκριμένη κλοπή, ένα βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης με το οποίο διατάχθηκε η αντικατάσταση με προσωρινή κράτηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί με διάταξη του κ. Ανακριτή Ξάνθης για ληστεία, και μία καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Αλεξανδρούπολης σύμφωνα με την οποία του επιβάλλεται ποινή φυλάκισης 1 έτους, 1 μήνα και 2 ημερών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Το μεταλλικό αντικείμενο (λοστός) βρέθηκε εντός της οικίας και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους ανθρωποκτονία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα.

 

πηγή