Από την ημέρα που παραδόθηκε το έργο, μόνο καλά πράγματα διαβάζουμε. Κατ΄ αρχήν για το ίδιο το κτίριο- που σχεδίασε ο μεγάλος αρχιτέκτονας Renzo Piano- και κατόπιν για τον κήπο του.

Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει φτιάξει ένα τόσο ωραίο πάρκο που ήταν αδύνατον να ξεφύγει της προσοχής των European Garden Award.

 

Ευτυχώς οι Αθηναίοι το τιμούν δεόντως και το έχουν κάνει σημείο συνάντησης και τόπος αναψυχής, εκτός από κέντρο παιδείας και πολιτισμού. Πέρα από τις εκθέσεις, τις συναυλίες, την Λυρική σκηνή ή την βιβλιοθήκη… οι Αθηναίοι πηγαίνουν και για μια απλή βόλτα.

Ο κήπος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, είναι υπέροχα σχεδιασμένος, ολάνθιστος και μυρωδάτος. Ένα καταπράσινο τοπίο με μια μεγάλη ποικιλία από δέντρα, φυτά, σιντριβάνια, αλέες, μονοπάτια, και ανοιχτούς χώρους κάνει την κάθε επίσκεψη μοναδική.

Το Πάρκο του ΚΠΙΣΝ λοιπόν, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο European Garden 2018 / 2019 στην κατηγορία καινοτόμου σύγχρονου σχεδιασμού πάρκου ή κήπου.

 

Τα European Garden Awards καθιερώθηκαν το 2010 και έκτοτε απονέμονται κάθε χρόνο, έχοντας σκοπό να ενισχύσουν την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς των κήπων και των τοπίων της Ευρώπης και να προωθήσουν τη σύγχρονη κηπουρική. Την όλη κίνηση μέχρι στιγμής υποστηρίζουν 190 πάρκα και κήποι σε 14 χώρες και αυξάνονται διαρκώς. Και αφού η Ελλάδα…

 

Η συνέχεια εδώ στο καθημερινό μας magazino nikosonline.gr