Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών (ΣΑΑΕ) Ντίνο Φραντζεσκάκη, παράγοντες της αμερικανικής αγοράς θεωρούν

πολύ πιθανό φέτος οι τουρίστες από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα να φτάσουν το 1.000.000, από 800.000 το 2015.

Σημείωση: Τα στοιχεία του 2015 αφορούν το διάστημα Ιανουάριου – Οκτωβρίου. Πηγή: Τράπεζα της Ελλάδας

 

Σημείωση: Τα στοιχεία του 2015 αφορούν το διάστημα Ιανουάριου - Οκτωβρίου Πηγή: Τράπεζα της Ελλάδα

Αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις των στελεχών της αμερικανικής αγοράς για 1 εκατ. Αμερικανούς τουρίστες στην Ελλάδα φέτος, οι αντίστοιχες εισπράξεις ίσως ξεπεράσουν το 1 δισ. ευρώ.

Την υψηλή ζήτηση από τις ΗΠΑ για ταξίδια στην Ελλάδα επιβεβαιώνει η έντονη κινητικότητα που καταγράφεται από αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, καθώς φέτος θα πραγματοποιούν πτήσεις προς την Αθήνα η Delta Airlines, η American Airlines και η United Airlines.

Ιδιαίτερα σημαντική για τον ελληνικό τουρισμό θεωρείται η «άφιξη» της United Airlines καθώς θα συνδέει απευθείας την Αθήνα με τη Ν. Υόρκη με καθημερινά δρομολόγια. Η εταιρεία ξεκινά τις πτήσεις της στις 26 Μαΐου και θα τις ολοκληρώσει στις 11 Οκτωβρίου. Την ίδια στιγμή, η Delta ενισχύει σημαντικά την παρουσία της στην ελληνική αγορά καθώς το φετινό καλοκαίρι θα πετά δύο φορές την ημέρα προς την Αθήνα. Η δεύτερη πτήση, μάλιστα, θα πραγματοποιείται με μεγάλο αεροπλάνο χωρητικότητας 350 θέσεων. Η τρίτη αμερικανική εταιρεία, American Airlines, θα συνδέει την Αθήνα με τη Φιλαδέλφεια.

Το ισχυρότερο κίνητρο που ξαναφέρνει τις αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες στην Αθήνα είναι το κόστος του εισιτηρίου στο δρομολόγιο Ν. Υόρκη – Αθήνα, το οποίο διαμορφώνεται πάνω από τα 900 δολάρια.

πηγή