Μία πρωτότυπη έκθεση για το ποδήλατο πραγματοποιείται στον Βόλο. Η Urbanact , o φορέας ο οποίος είναι γνωστός για τα προγράμματα δημόσιων τοιχογραφιών που υλοποιεί ανά τη Ελλάδα, φέρνει για πρώτη φορά στην πόλη του Βόλου την έκθεσή της, «Bikeart.gr».

Η δράση αυτή πραγματοποιείται σε συνεργασία και υποστήριξη με τον φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και με άλλες παράλληλες δράσεις στην πόλη.
Αποτελεί μια αρχή για την δημιουργία ενός ποδηλατικού πυλώνα, με μια σειρά δράσεων, εκθέσεων, με συμμετοχικές δράσεις του κοινού και με επίκεντρο το ποδήλατο.

ΒΟΛΟΣ: 13-23 ΜΑΙΟΥ 2016
Νέος Εκθεσιακός Χώρος Γηροκομείου, (Αργοναυτών-Κοραή-Ιάσονος) Παραλίας Βόλου.
Εγκαίνια: 13 Μαΐου 2016 , ώρα 21.00
Διάρκεια Έκθεσης: 13 -23 MAIOY 2016
Ώρες Λειτουργίας: 10.00 – 13.00 & 18.00-21.00
Ελεύθερη είσοδος

Στο χώρο της έκθεσης οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στις κάτωθι θεματικές:

* Poster Bikeart exhibition: 60 ‘Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες, από το «χώρο» του graffiti, graphic design και comics, δημιουργούν πρωτότυπα εικαστικά έργα σε πόστερ διαστάσεων 50×70, με θεματική το ποδήλατο.

Τα έργα θα πωλούνται σε συμβολική τιμή για την υλοποίηση τοιχογραφιών στο Γηροκομείο Βόλου.

* Vintage ποδήλατα: Ποδήλατα πριν το 1985 όλων των κατηγοριών (κούρσες, παιδικά, πόλης), παρουσιάζονται από πολίτες της πόλης, από συλλέκτες και μη, από καταστηματάρχες και από αθλητές. Η έκθεση αυτή συνοδεύεται με αυθεντικές παλιές φωτογραφίες εποχής, με θέμα το ποδήλατο και με μια σειρά φωτογραφιών από το λεύκωμα «Το Ποδήλατο στην Ελλάδα 1880-2012».

Αν θέλετε να «παρουσιάσετε» το παλιό ή συλλεκτικό σας ποδήλατο, δηλώστε συμμετοχή στο: carpediemact@gmail.com

*Amazing bikes: Μια σειρά από ιδιαίτερα ποδήλατα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Παιδικά ποδήλατα ισορροπίας, χειροποίητα ξύλινα ποδήλατα και μοναδικά bamboo ποδήλατα.

* Creative-innovative bike products exhib: Μια έκθεση η οποία υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Παρουσίαση ποδηλατικών προϊόντων από το εξωτερικό, από εταιρείες και μεμονωμένα σχεδιαστικά γραφεία, που έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις.

* Προβολές ποδηλατικών ταινιών: Θα προβληθεί η ταινία «Bikes vs Cars» και μια σειρά από ποδηλατικές ταινίες μικρούς μήκους από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

* Επισκέψεις σχολείων: Όσα σχολεία το επιθυμούν μπορούν να επισκεφτούν την έκθεση κατόπιν συνεννόησης. Μέλος της Bikeart.gr θα παρουσιάζει τα εκθέματα στους μαθητές ενώ η περιήγηση τους θα μπορεί να συνδυαστεί και με ομιλίες από αθλητές ποδηλασίας και προπονητές.

* Σεμινάρια: Οι έμπειροι του είδους (προπονητές, πρώην αθλητές νυν καταστηματάρχες, αθλητές ποδηλασίας, κ.α.) θα παραδώσουν μαθήματα ποδηλασίας με ποικίλο περιεχόμενο. Οι ώρες και το αντικείμενο των σεμιναρίων θα ανακοινωθούν σύντομα.
Δηλώστε συμμετοχή στο: carpediemact@gmail.com

πηγή