Σημαντική ημέρα η αυριανή για τον Δήμο Τρικκαίων. Οκτώ μήνες μετά τη λήξη του προγράμματος «Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό», γίνεται η παρουσίαση της συνέχειάς του: από το CityMobil2 στο CityMobil3.

Η παρουσίαση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, ακριβώς επειδή η βιώσιμη μετακίνηση και τα οφέλη του Λεωφορείου, σχετίζονται με τον κάθε πολίτη. Το κυρίαρχο σύνθημα, εξάλλου, αφορά στην οικονομία και στα οφέλη στην τοπική αγορά, όχι μόνο από τη βιώσιμη κινητικότητα, αλλά και συγκεκριμένα από τη χρήση του Λεωφορείου Χωρίς Οδηγό.

Νέα οχήματα χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

Το παγκόσμιας εμβέλειας πρόγραμμα, που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε στα Τρίκαλα, συνεχίζεται αυτή την περίοδο στη γαλλική πόλη Λιόν. Αλλά ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζεται ήδη για το επόμενο βήμα. Στην αυριανή παρουσίαση του προγράμματος (στις 13:00, στη Δωροθέα Σχολή, από την e- trikala AE) θα γίνει αρχικώς μια ενημέρωση για τα συμπεράσματα του CityMobil2. Στη συνέχεια θα γίνει η σε γενικές γραμμές παρουσίαση του CityMobil3, που αφορά στη χρήση πολύ μικρών αυτοκινήτων, για δημόσια χρήση, με αυτοματοποιημένο τρόπο κίνησης.

1