Ένα από τα δημοφιλέστερα χωριά του Πηλίου αλλά και ολόκληρης της χώρας, η Πορταριά συνδυάζει την ατμόσφαιρα του αυθεντικού πηλιορείτικου οικισμού και την αξεπέραστη θέα στην πόλη του Βόλου και του Παγασητικού με την έντονη τουριστική ανάπτυξη. Οι επισκέπτες της την επιλέγουν για διακοπές όλους τους μήνες του χρόνου, με περίοδο αιχμής το χειμώνα. Η γραφικότητά της, η φυσική ομορφιά και η κοντινή απόσταση τόσο από το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου όσο και από τη θάλασσα την καθιστούν ιδανικό προορισμό και ορμητήριο για εξορμήσεις σε όλο το Πήλιο.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πορταριά

Η Πορταριά οφείλει το όνομά της στην Παναγία Πορταρέα, ένα βυζαντινό εκκλησάκι του 11ου αι. Είναι χωριό με άφθονα αρχοντικά σπίτια, έχει πολύ πράσινο (όπως άλλωστε όλα τα χωριά του Πηλίου) και δεκάδες πέτρινες παραδοσιακές βρύσες (πανέμορφη η θολωτή βρύση του Τσοποτού). Εκατοντάδες Βολιώτες ανεβαίνουν καθημερινά μέχρι την Πορταριά για να γεμίσουν τα δοχεία τους με το χωνευτικό νερό της Πορταριάς. Στην Πορταριά τα τρεχούμενα νερά αφθονούν. Στο ψηλότερο σημείο του χωριού ρίχνει τα αφρισμένα νερά του ο καταρράκτης Κάραβος.

Γνωρίστε το δημοφιλές και πανέμορφο «τρίπτυχο» του Πηλίου! (pics+vids)

Αποτέλεσμα εικόνας για Πορταριά

Στην όμορφη κεντρική πλατεία, θα δείτε τα επιβλητικά αιωνόβια πλατάνια, ταβέρνες, ουζερί, και ξενοδοχεία. Μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε το μικρό Μουσείο Κομπολογιού.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πορταριά

Στα μικρά, παραδοσιακά καταστήματα με τα παραδοσιακά προϊόντα, μπορείτε να αγοράσετε ένα όμορφο αναμνηστικό της εκδρομής σας ή ένα βαζάκι με γλυκό του κουταλιού, τα οποία προσφέρονται σε μια απίστευτη ποικιλία γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Πορταριά

Η περιοχή είναι ιδανική για χειμερινές και καλοκαιρινές διακοπές ενώ προσφέρει και μια πληθώρα εναλλακτικών σπορ.
Οι λάτρεις της ιππασίας θα ανταμειφθούν με πολλές εκτάσεις λιβαδιών, οι φίλοι του ποδηλάτου του βουνού θα απολαύσουν μια μαγευτική διαδρομή στους αγροτικούς δρόμους μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο.
Η περιοχή διαθέτει αρκετά μονοπάτια για πεζοπορία, που την συνδέουν και με την κοντινή Μακρινίτσα, ενώ σας δίνει την ευκαιρία να περιηγηθείτε μέσα στα πανέμορφα δάση του Πηλίου.

 ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ