Οι σύγχρονες κοινωνίες των ευρωπαϊκών χωρών έχουν καταστεί τις τελευταίες δεκαετίες όλο και πιο πολυ-πολιτισμικές εξαιτίας και των οικονομικών μεταναστών που αναζητούν εργασία σε χώρες της Δύσης ή σε κάποιες περιπτώσεις χωρών σημαντικός παράγοντας για την αυξημένη παρουσία αλλοεθνών παίζει και το αποικιοκρατικό τους παρελθόν, όπως πχ στη Μεγάλη Βρετανία ή τη Γαλλία.

Πολλές δε μαζικές μετακινήσεις πληθυσμών προς ευρωπαϊκές χώρες πυροδοτήθηκαν από μεγάλες πολιτικές ανακατατάξεις κυρίως μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ.

Εύλογα λοιπόν τίθεται το ερώτημα ποιες είναι οι δεύτερες μεγαλύτερες εθνικότητες σε κάθε χώρα.

Στο ερώτημα αυτό απαντά με τη δημιουργία ενός διαφορετικού χάρτη που ανάρτησε στο Reddit ο χρήστης JimWillFixIt69.

Όπως βλέπετε στην Ελλάδα η δεύτερη μεγαλύτερη εθνικότητα είναι η αλβανική και στην Αλβανία η ελληνική εξαιτίας της μειονότητας που μένει στη χώρα. Η τουρκική εθνικότητα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στη Γερμανία αφού στη χώρα ζουν και εργάζονται εκατομμύρια οικονομικοί μετανάστες ενώ ανάλογη εικόνα υπάρχει και στην Αυστρία τη Δανία, την Ολλανδία αλλά και τη Βουλγαρία. Σε χώρες με αποικιοκρατικό παρελθόν όπως πχ η Γαλλία και η Μ.Βρετανία βλέπουμε ως δεύτερες μεγαλύτερες εθνικότητες βλέπουμε την αλγερική και την ινδική.

map

πηγή