Χωρίς εμβόλιο της φυματίωσης αλλά και τεστ Μαντού παραμένουν 1300 μαθητές Δημοτικών σχολείων από το Νομό Σερρών καθώς ακόμα δεν υπήρξε ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για το πότε θα αποσταλούν τα εμβόλια και όλα αυτά λίγους μήνες πριν την λήξη της σχολικής χρονιάς. Το εμβόλιο αφορά κυρίως μαθητές της Α΄ Δημοτικού αλλά και μερίδα μαθητών της Β΄ και Γ΄ τάξης. Στην ίδια κατάσταση βρίσκονται και 40.000 μαθητές από όλη την Κεντρική Μακεδονία.

 

Όπως μας δήλωσε ο ιατρός της υγειονομικής υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Τάσος Αναστασιάδης προς το παρόν δεν υπάρχει καμία απάντηση από το Υπουργείο Υγείας ωστόσο θα επιχειρηθεί νέα επικοινωνία τις επόμενες ενώ την ίδια ώρα τα σχολεία εμφανίζονται ανήσυχα σχετικά με το θέμα.

 

Το θέμα είχε φέρει στο φως η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννα Τζάκη εκφράζοντας δημόσια την δυσαρέσκειά της για το γεγονός. Το θέμα έφτασε και πρόσφατα στην Βουλή με ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.

πηγή