Η διάσημη παραλία της Κρήτης, Πρέβελη βρίσκεται περίπου 35 χλμ νότια του Ρεθύμνο, βρίσκεται στην έξοδο του επιβλητικού Κουρταλιώτικου φαραγγιού, όπου περνάει ο Μέγας Ποταμός.

Preveli beach

Μια βόλτα με τα πόδια ή με θαλάσσιο ποδήλατο κατά μήκος του ποταμού, μέσα από τα φοινικόδεντρα και τις πικροδάφνες μέχρι το φαράγγι αποτελεί μοναδική εμπειρία. Στην έξοδο του φαραγγιού, εκεί που καταλήγει το ποτάμι Κουρταλιώτης δημιουργώντας ένα δέλτα, βρίσκεται η πανέμορφη παραλία Πρέβελη. Η παραλία έχει ανοιχτόχρωμη άμμο και βοτσαλωτό βυθό, ενώ τα νερά είναι κρυστάλλινα. Απέχει περίπου 35 χλμ. από το Ρέθυμνο και 10 χλμ. από τον Πλακιά.

Preveli beach

Το καλοκαίρι είναι κατάμεστη από κόσμο που έρχεται να θαυμάσει το πανέμορφο αυτό τοπίο. Υπάρχουν ομπρέλες, ξαπλώστρες καθώς και εστιατόρια για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.

Preveli beach

Preveli beach

Στη Πρέβελη μπορείτε να φτάσετε με διάφορους τρόπους. Αν χρησιμοποιείτε αυτοκίνητο ή μηχανή, ξεκινώντας από τον Πλακιά, προχωρήστε προς Μονή Πρέβελη. Ακολουθώντας τις ταμπέλες, 1,5 χλμ. μετά την Κάτω Μονή της Πρέβελης θα φτάσετε σε ένα πλάτωμα, το οποίο λειτουργεί ως χώρος στάθμευσης των οχημάτων των επισκεπτών της. Από εκεί ξεκινάει ένα μονοπάτι, διάρκειας περίπου 20 λεπτών, το οποίο οδηγεί στην παραλία.

Δείτε τις παραλίες του Νομου Ρεθύμνης Εδώ